Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης: Στην τελική ευθεία το έργο στο Ο.Τ.9
Ποιότητα Ζωής

Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης: Στην τελική ευθεία το έργο στο Ο.Τ.9

Αυτοψία στις εργασίες που πραγματοποιούνται για την ανάπλαση του Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία παράδοσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Στην τελική ευθεία παράδοσης η ανάπλαση του Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση
Το έργο – σταθμός γίνεται πραγματικότητα από τη διοίκηση Μαυρίδη

Την πορεία του ζωτικού –για την περιοχή– έργου ανάπλασης της πλατείας της Λυκόβρυσης που όλοι μας γνωρίζουμε ως Οικοδομικό Τετράγωνο 9, επέβλεψε ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, συνοδεία του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Βαγγέλη Παπανικολάου, αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου της κατασκευάστριας εταιρείας ΕΡΓΟΣΥΝ ΑΤΕ, Γιάννη Μπουλούγαρη.

Πρόκειται για ένα έργο – σταθμό για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, τα Βόρεια Προάστια και ευρύτερα την Αττική, τελικής κατασκευαστικής δαπάνης 11,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που βρίσκεται στην τελική ευθεία παράδοσής του από τον κατασκευαστή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Περιλαμβάνει δύο κολυμβητικές πισίνες για την εξυπηρέτηση των αναγκών των μικρότερων, αλλά και των μεγαλύτερων, με τη μία από αυτές να αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος, μετά την Ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητική δεξαμενή του ΟΑΚΑ στα Βόρεια Προάστια.

Διαθέτει καφετέρια – αναψυκτήριο, υψηλών αρχιτεκτονικών προδιαγραφών και εργονομικής σχεδίασης, με περιπατητικούς χώρους και ανοιχτό θέατρο για την πραγματοποίηση δρώμενων που προάγουν τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες στο μεγαλόπνοο αυτό έργο και τη δυνατότητα χαλάρωσης και αναψυχής.

Το έργο περιλαμβάνει υπόγειο γκαράζ ώστε να διατηρηθεί η προαστιακή ταυτότητα της πόλης, και υπερσύγχρονα συστήματα γεωθερμίας, συντήρησης και λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών με τη λιγότερο δαπανηρή ενεργειακή κατανάλωση.

Μετά την επίσκεψή του στο Οικοδομικό Τετράγωνο 9 ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, επεσήμανε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών αυτού του μεγάλου για την πόλη μας έργου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες του Δήμου που μετέχουν στην επίβλεψη της πορείας, με την ουσιαστική συμμετοχή και βοήθεια της Περιφέρειας. Πρόκειται για ένα έργο που μέχρι πρόσφατα η κατασκευή του ήταν συγχρηματοδοτούμενη από την Περιφέρεια κατά 70% και κατά 30% από τη Δημοτική Κοινότητα της Λυκόβρυσης, με τη διοίκηση της Περιφέρειας, την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, τον αντιπεριφερειάρχη του Βορείου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο, αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο να ανταποκρίνονται στο αίτημά μας για χρηματοδότηση 100% κατασκευής του έργου, τους οποίους και ευχαριστούμε για άλλη μία φορά δημόσια.

»Η ικανοποίηση του αιτήματός μας, να υπενθυμίσουμε, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ειδικού τέλους στη Δημοτική Κοινότητα της Λυκόβρυσης κατά 50%, από 0,80 λεπτά σε 0,40 λεπτά του ευρώ, με στόχο και την προαγωγή ενιαίας πολιτικής τελών στις δύο Δημοτικές Κοινότητες του ενιαίου Δήμου μας.

»Το έργο στο Οικοδομικό Τετράγωνο 9, που βρίσκεται σήμερα στην τελική ευθεία παράδοσής του, είναι έργο που δείχνει ότι η Αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια ώστε να χτίζει πάντα εκθετικά στην ανάπτυξη της πόλης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών της. Με αξίες, ισχυρό πολιτικό ήθος και αδιαπραγμάτευτο όραμα ολοκληρώνουμε το έργο, σεβόμενοι την οικονομική συμμετοχή των δημοτών μας στη Λυκόβρυση και εργαζόμαστε για την ανταποδοτική αξιοποίηση της συνεισφοράς τους στα δημοτικά τέλη, με έναν και μόνον στόχο: Την ολοκλήρωση του κλειστού Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης στη Λυκόβρυση.

Θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των δημοτών και να κάνουμε το όραμά τους πράξη, εισάγοντας έναν νέον τρόπο δημοτικής διοίκησης, απέναντι σε κάθε μικροπολιτική αντιπαράθεση. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη το όραμά τους για την πόλη της ζωής τους και για κανέναν λόγο δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτόν τον στόχο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet