Διαδικτυακή πύλη για την εξοικονόμηση ενέργειας
Ποιότητα Ζωής

Διαδικτυακή πύλη για την εξοικονόμηση ενέργειας

Νέα διαδικτυακή πύλη (portal) δημιουργήθηκε και λειτουργεί στον Δήμο Λυκόβρυσης–Πεύκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ» και της πράξης «Εξοικονόμηση Ενέργειας Πεύκης».

Η ιστοσελίδα www.exoikonomopefki.gr αποτελεί μια προσπάθεια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να επικοινωνήσει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει αναλάβει στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό στο τόσο κρίσιμο αυτό θέμα.

Όπως έχει δηλώσει και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί βασική προτεραιότητα του, ενώ πιστεύει ότι «η σωστή ενεργειακή συμπεριφορά δεν είναι μόνο καθήκον μας αλλά πρωτίστως πρέπει να γίνει και τρόπος ζωής». Για αυτόν τον λόγο ασχολήθηκε εκτενώς με τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και καλύτερης διαχείρισης των ενεργειακών πόρων που έχουν ήδη ξεκινήσει στο Δήμο, αλλά και τη δημιουργία της σχετικής ιστοσελίδας.

Πρόγραμμα Εξοικονομώ στον Δήμο Λυκόβρυσης - ΠεύκηςΤο περιβάλλον της σελίδας είναι φιλικό και λειτουργικό στον επισκέπτη, ο οποίος μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone του, απολαμβάνοντας μια ευχάριστη εμπειρία πλοήγησης. Δυνατότητα πλοήγησης παράλληλα υπάρχει και για τα ΑμΕΑ.

Μέσω της ιστοσελίδας οι πολίτες πληροφορούνται για το «Πρόγραμμα Εξοικονομώ» και βεβαίως για την εξέλιξη και την πορεία των δράσεων και των παρεμβάσεων της Πράξης «Εξοικονόμηση Ενέργειας Πεύκης». Επίσης ενημερώνονται για την ευρωπαϊκή ενεργειακή στρατηγική, καθώς και για τους στόχους και τις δράσεις του Δήμου Λυκόβρυσης – Πευκης σχετικά με την αειφόρο διαχείριση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, πολύ ενδιαφέρουσα είναι η ενότητα «Εξοικονομώ ενέργεια» στην οποία οι δημότες μπορούν να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξοικονομούν ενέργεια στην εργασία, στο σπίτι, στο αυτοκίνητό τους, ακολουθώντας απλές, αλλά έξυπνες πρακτικές, στην ουσία αλλάζοντας την ενεργειακή τους συμπεριφορά και καθιστώντας την εξοικονόμηση ενέργειας καθημερινή συνήθεια και τρόπο ζωής.

Τέλος, υπάρχει ειδική ενότητα για τα παιδιά και τους νέους με προτάσεις βιβλίων και υπερσυνδέσεις (links), που περιλαμβάνουν ιστορίες, παραμύθια, ταινίες, πληροφορίες και διάφορα έξυπνα παιχνίδια, όλα σχετικά με το περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης αλλά και ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης, ευελπιστεί το συγκεκριμένο portal να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο, για την πρόσβαση των δημοτών του σε πληροφορίες που αφορούν ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα της σύγχρονης εποχής. Ένα ζήτημα που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «συνδέεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, το μέλλον των παιδιών μας και του πλανήτη.
Άλλωστε, οι ενημερωμένοι πολίτες είναι οι ευαισθητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet