Εγκατάλειψη του ρέματος Πύρνας καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών
Ποιότητα Ζωής

Εγκατάλειψη του ρέματος Πύρνας καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών

Εγκατάλειψη από τη δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης του ρέματος Πύρνας καταγγέλλει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Η παράταξη κάνει λόγο για έναν χώρο «μεγαλείο της φύσης», τη φροντίδα του οποίου έχει εγκαταλείψει ο Δήμος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σπασμένα παγκάκια, διαλυμένα τραπεζάκια, γκρεμισμένες πόρτες, μονοπάτια χωρίς την παραμικρή φροντίδα κηπουρού και πολλά σκουπίδια, εικόνες «πραγματικά απαράδεκτες», όπως σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Το ρέμα της Πύρνας: Μεγαλείο της Φύσης που εγκατέλειψε στην τύχη του ο Δήμος
Απαράδεκτες εικόνες πριν από την Πρωτομαγιά

Το ρέμα της Πύρνας αποτελεί ένα από τα ωραιότερα δώρα της φύσης για τον Δήμο μας. Βρίσκεται στα όρια της Λυκόβρυσης με την Κηφισιά και είναι πραγματικά περιβαλλοντολογικό μεγαλείο.

Την περιοχή της Πύρνας μπορούν να την επισκεφθούν και να κάνουν Πρωτομαγιά όσοι επιθυμούν αφού η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης διοργανώνει γιορτή κι εφέτος, τέρμα στην οδό Χαλκίδας, στο προαύλιο του Αγίου Σπυρίδωνα (σε συνεργασία με το ΠΕΑΠ) κι έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να διασκεδάσουν και να απολαύσουν τη φύση. Εννοείται ότι όλοι πρέπει να προσέλθουν με τα φαγητά τους.

Δυστυχώς, όμως, αυτό το υπέροχο κομμάτι δεν αντιμετωπίζεται με τη φροντίδα που πρέπει από τη διοίκηση του Δήμου. Και είναι κρίμα, γιατί αξίζει πολύ. Ευχόμαστε η δημοτική Αρχή να «ξυπνήσει» και να αντιμετωπίσει άμεσα αυτή τη ζωγραφιά της φύσης με σεβασμό στο περιβάλλον και με αγάπη.

Μια επίσκεψη που έκαναν χθες εκ μέρους της Συμμαχίας Πολιτών, της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης, και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μπαλδεράνος, προκάλεσε απογοήτευση, όταν από τη μια υπήρχε ο θαυμασμός για το μεγαλείο της φύσης και από την άλλη η διαπίστωση για την πλήρη εγκατάλειψη από τον Δήμο.

Εικόνες πραγματικά απαράδεκτες. Σπασμένα παγκάκια, διαλυμένα τραπεζάκια, γκρεμισμένες πόρτες, μονοπάτια χωρίς την παραμικρή φροντίδα κηπουρού και πολλά σκουπίδια. Εικόνες που πραγματικά δεν τιμούν κανέναν. Κι ελπίζουμε άμεσα και βεβαίως πριν από την Πρωτομαγιά να ασχοληθεί η δημοτική Αρχή με το θέμα.

Και βεβαίως κοντά σε όλα αυτά υπάρχει και το πρόβλημα από την κατασκευή του τεράστιου αγωγού των ομβρίων για την προστασία της Κηφισιάς και της Πολιτείας, ο οποίος χύνεται στην Πύρνα, ακριβώς δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα. Είναι ένα θέμα που ανέδειξε με ευαισθησία η Κίνηση Πολιτών, αλλά στη συνέχεια «πνίγηκε» με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας και της αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα. Αυτό το θέμα θα το ανοίξουμε σύντομα γιατί είναι πολύ σοβαρό. Κι έχουν πολλοί ευθύνες.

ΥΓ. Οι υποσχέσεις για την Πύρνα του τέως, Δ. Φωκιανού, και του νυν, Α. Μαυρίδη, ήταν μόνο για τις ψήφους. Και επί πλέον έχουν μεγάλη ευθύνη για τον τεράστιο αγωγό των ομβρίων Κηφισιάς και Πολιτείας που καταλήγει στο ρέμα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet