Ενημέρωση για το πάρκινγκ
Ποιότητα Ζωής

Ενημέρωση για το πάρκινγκ

Σε ενημέρωση για την πορεία του έργου κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Πέρρου προχώρησε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης. Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις εξαγγελίες της για την Κεντρική Πλατεία Πεύκης, ολοκλήρωσε την προμελέτη για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ. Εκπόνησε επίσης μελέτη για τη βιωσιμότητά του.

Η ολοκλήρωση της προμελέτης, που είναι σε επίπεδο οριστικής μελέτης, έγινε δυνατή χάρη στην αξιοποίηση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ με 50.000 ευρώ, για ωρίμανση μελετών με πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου.

Το υπόγειο πάρκινγκ θα είναι διώροφο και θα περιλαμβάνει 153 θέσεις στάθμευσης, ενώ προβλέπεται και ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας. Το κόστος του έργου με τρέχουσες τιμές αγοράς εκτιμάται στα 4.000.000 ευρώ. Η βιωσιμότητα του Υπόγειου Σταθμού προϋποθέτει τουλάχιστον 40% χρηματοδότηση από επιχορήγηση. Τα υπόλοιπα χρήματα μπορούν να αντληθούν από το πρόγραμμα Jessica, που αφορά χρηματοδότηση από ευρωπαϊκές τράπεζες, με χαμηλό επιτόκιο που υλοποιεί η ” Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος”.

Ταυτόχρονα συγκεντρώθηκαν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χωροθέτηση του Υπόγειου Γκαράζ και έχουν αποσταλεί για έγκριση στον Οργανισμό της Αθήνας. Δεν απαιτείται τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, σύμφωνα με τους αρμοδίους του Οργανισμού της Αθήνας.

Με δεδομένο ότι η γραμμή 4 του Μετρό προβλέπει στάση στη Πεύκη, στη Λ. Ειρήνης, μπροστά στην πλατεία, είναι αυτονόητη η πρόβλεψη δημιουργίας του Υπόγειου Γκαράζ. Πρόσφατα συνεργεία μελετητικού γραφείου έκαναν μετρήσεις στην Πεύκη για λογαριασμό της “Αττικό Μετρό”.

Η κατασκευή του Υπόγειου Πάρκινγκ μπορεί να προσδώσει στην Κεντρική Πλατεία τον χαρακτήρα Κοινωφελούς έργου. Έτσι μπορούν να απαλλαγούν της υποχρεωτικής εισφοράς οι περίοικοι της Κεντρικής Πλατείας. Είναι προφανές ότι θα απαιτηθούν δικαστικές αποφάσεις.

Από τις εξελίξεις αποδεικνύεται πόσο βιαστική και πρόχειρη ήταν η δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της Πλατείας, χωρίς την πρόβλεψη υπόγειου πάρκινγκ και η σύνδεσή της μάλιστα με την ανάπλαση της Λ. Ειρήνης που περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Σύντομα όλο το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις σχετικές αποφάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet