Επίσκεψη Ριζοσπαστικής Ανατροπής στο Ο.Τ. 9 με… παρατράγουδα
Ποιότητα Ζωής

Επίσκεψη Ριζοσπαστικής Ανατροπής στο Ο.Τ. 9 με… παρατράγουδα

Κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης Πεύκης, με τον επικεφαλής της Μανόλη Πάγκαλο, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, μετά από γραπτό αίτημα της παράταξης και σχετική συνεννόηση, το εργοτάξιο στο Οικοδομικό Τετράγωνο 9 της Λυκόβρυσης, όπου συνεχίζεται η κατασκευή δυο κολυμβητικών δεξαμενών, ενός αναψυκτήριου, ενός μικρού υπόγειου χώρου στάθμευσης, ενός μικρού υπαίθριου θεάτρου και η διαμόρφωση του υπόλοιπου χώρου σε πλατεία.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τους υπευθύνους του εργοταξίου, παρουσία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και των καθ΄ ύλην συναρμοδίων αντιδημάρχων Ευάγγελου Παπανικολάου και Χρήστου Σκαμάκη και συζήτησε μαζί τους προβλήματα του έργου.

Η παράταξη με ανακοίνωσή της μετά την επίσκεψη στο εργοτάξιο καλεί τη δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης να προβεί στις αναγκαίες μελέτες μείωσης του κόστους λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών, τώρα που το έργο βρίσκεται σε διαδικασίες κατασκευής, έτσι ώστε, όπως αναφέρει, να εξαλειφθεί οποιοδήποτε επιπλέον κόστος επέμβασης όταν το έργο παραδοθεί.

Παράλληλα, καταγγέλλει τη συμπεριφορά του αντιδημάρχου Χρήστου Σκαμάκη, ο οποίος απαγόρευσε την είσοδο στο εργοτάξιο σε μη αιρετά μέλη της παράταξης και ειδικότερα στην κα Μαρίτα Κουρούπη, επίσης ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πεύκης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ως γνωστόν το έργο, για το υψηλό κόστος του οποίου έχει κατηγορηθεί η προηγούμενη δημοτική Αρχή, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του.

Η θετική στάση του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα κ. Γιώργου Καραμέρου, να καλύψει με χρήματα της Περιφέρειας το 30% του υπολειπόμενου ποσού, αναμένεται να ανακουφίσει τους συνδημότες μας της Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, πληρώνουν επιπλέον 0,80 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο οικίας ή καταστήματος, που έχουν ή που χρησιμοποιούν.

Η δημοτική μας παράταξη προβληματίζεται για το υψηλό κόστος συντήρησης του έργου, ιδιαίτερα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το μνημονιακό έργο των μειώσεων των θεσμοθετημένων εσόδων των Δήμων.

Καλούμε τη δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει τις αναγκαίες μελέτες μείωσης του κόστους λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών, τώρα που το έργο βρίσκεται σε διαδικασίες κατασκευής, έτσι ώστε να εξαλειφθεί οποιοδήποτε επιπλέον κόστος επέμβασης όταν το έργο παραδοθεί.

Την επίσκεψη σκίασε η αλγεινή συμπεριφορά του αντιδημάρχου Χρήστου Σκαμάκη, ο οποίος εντελώς αναίτια και χωρίς να προηγηθεί καμιά συζήτηση απαγόρευσε την είσοδο στο εργοτάξιο μελών της παράταξής μας που δεν είναι αιρετοί.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομολογία του ότι «ειδικά, δεν θέλει την παρουσία της κυρίας Μαρίτας Κουρούπη», ιδρυτικού μέλους της Οικολογικής Κίνησης Πεύκης και ενεργού μέλους της παράταξής μας.

Τι άραγε φοβάται ο κύριος αντιδήμαρχος;

Καταγγέλλουμε τη δικτατορική συμπεριφορά του αντιδημάρχου και καλούμε τη δημοτική Αρχή να κατανοήσει ότι ο Δήμος είναι ενιαίος και κάθε τοπικός παραγοντίσκος, οποιοδήποτε αξίωμα και αν κατέχει, δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα ελέγχου που έχουμε, το οποίο άλλωστε είναι και υποχρέωσή μας προς όλους τους συμπολίτες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet