Επιτροπή για ΕΘΙΑΓΕ: «Διεκδικούμε ήπια αξιοποίηση της περιοχής»
Ποιότητα Ζωής

Επιτροπή για ΕΘΙΑΓΕ: «Διεκδικούμε ήπια αξιοποίηση της περιοχής»

Συνεδρίασε την Τετάρτη 9 Ιουλίου η Επιτροπή φορέων και πολιτών για το κτήμα ΕΘΙΑΓΕ – ΑΒΚ 218, στην οποία αποφασίστηκε η σύσταση εθελοντικής ομάδας νομικής υποστήριξης των ενεργειών της Επιτροπής, διοργάνωση εκδηλώσεων για την ενημέρωση των κατοίκων για τη σπουδαιότητα της μη πώλησης του χώρου του ΕΘΙΑΓΕ, σύνταξη ανακοίνωσης της με τις θέσεις της Επιτροπής και εκτύπωση αφίσας που θα τοποθετηθεί στα καταστήματα της περιοχής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση Τύπου:

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ – ΠΕΥΚΗ
13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΕΘΙΑΓΕ (ΑΒΚ 218)

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος ο οποίος και προήδρευσε, παρών ήταν και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Νικολέρης.

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να παρευρεθεί και να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής, εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Χρονόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι: Η διοίκηση του Δήμου Μεταμόρφωσης συμφωνεί με την απένταξη του ΑΒΚ 218 από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν προτίθεται όμως να διαβουλεύεται με την Επιτροπή, αλλά απευθείας με τη δημοτική αρχή της πόλης μας. Από το Νέο Ηράκλειο, παρευρέθηκε ο κ. Δ. Ταβουλάρης που εκλέχθηκε δημ. σύμβουλος με το συνδυασμό «Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο» και ο οποίος διατύπωσε την έντονη ανησυχία της παράταξης του, για την τύχη του ΑΒΚ 218. Επίσης παρευρέθηκαν κάτοικοι, καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις για τις ενέργειες της Επιτροπής.

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Α) Τη σύσταση εθελοντικής νομικής ομάδας με συντονιστή τον κ. Νικολέρη για την υποστήριξη των ενεργειών της Επιτροπής.
Β) Τη διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων για τη σπουδαιότητα της διατήρησης του κτήματος «ΕΘΙΑΓΕ».
Γ) Τη σύνταξη ανακοίνωσης με τις απόψεις – θέσεις της Επιτροπής 
Δ) Την εκτύπωση αφίσας η οποία θα τοποθετηθεί στις προθήκες των καταστημάτων.

Τέλος η Επιτροπή όρισε τον κ. Δημήτρη Δρούγκα αναπληρωτή οργάνωσης και τον κ. Κώστα Παγώνη αναπληρωτή Τύπου.

Για την επιτροπή

Άρις Λιάκουρας

Δείτε την Ανακοίνωση με τις απόψεις-θέσεις της Επιτροπής

Δείτε την Αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet