Επιτυχείς οι εργασίες σχεδιασμού για τις δράσεις Αειφόρου Ενέργειας
Ποιότητα Ζωής

Επιτυχείς οι εργασίες σχεδιασμού για τις δράσεις Αειφόρου Ενέργειας

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), η πρώτη τεχνική συνάντηση για τον σχεδιασμό του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) και την εφαρμογή του ISO50001, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η συνάντηση σημείωσε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «μεγάλη επιτυχία και είχε μεγάλη προσέλευση».

Ο δήμαρχος Αναστάσιος Μαυρίδης απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για τη θερμή υποστήριξή τους σε δράσεις αειφόρου ανάπτυξης. Όπως δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι ο πρώτος Δήμος ο οποίος το 2013 έλαβε πιστοποίηση για το ISO50001, έχει υπογράψει εργολαβική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων, έργο το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, και αναλαμβάνει συνεχώς δράσεις για εξοικονόμηση ενέργειας είτε στα δημοτικά οχήματα, είτε στον δημοτικό φωτισμό με αντικατάσταση λαμπτήρων».

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης αναλύθηκαν οι υποχρεώσεις των Δήμων που έχουν υποβάλει Σχέδια Δράσης και παρουσιάστηκαν εκτενώς οι εμπειρίες των Δήμων Λυκόβρυσης – Πεύκης, Βριλησσίων, Φαρσάλων, Τρίπολης, Τανάγρας και Μεγάρων. Συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές και τα ενδεχόμενα προβλήματα εφαρμογής έργων και δράσεων στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Στο δεύτερο μέρος έγινε εκτενής αναφορά στις απαιτήσεις του προτύπου ISO50001 και παρουσιάστηκε το πρότυπο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης καθώς είναι ο πρώτος Δήμος ο οποίος έχει λάβει πιστοποίηση από το 2013.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Παύλος Καμάρας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων και πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, Γεώργιος Κουράσης, οι οποίοι καλωσόρισαν θερμά τις εργασίες της ημερίδας. Σημαντική συμβολή στην πορεία των εργασιών είχαν οι τοποθετήσεις που πραγματοποίησαν επίσης οι εκπρόσωποι του ΚΑΠΕ κ. Ε. Τζανακάκη και κ. Γ. Μαρκογιαννάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet