Ημέρα Τοπικής Δράσης για το Περιβάλλον στο Άλσος Βαρβαρέσου
Ποιότητα Ζωής

Ημέρα Τοπικής Δράσης για το Περιβάλλον στο Άλσος Βαρβαρέσου

Ημέρα Τοπικής Δράσης για το Περιβάλλον θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης 12 Μαΐου 2015 στο Άλσος Βαρβαρέσου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η Ημέρα Τοπικής Δράσης για το Περιβάλλον πραγματοποιείται με αφορμή τη διοργάνωση του 38ου Φεστιβάλ Παιδιού που θα διεξαχθεί την περίοδο 15-16-17 Μαΐου 2015, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του Φεστιβάλ και αφορά σε συμβολικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες Σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Πρόκειται για μια περιβαλλοντική πρωτοβουλία του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου με σκοπό τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία του Δήμου σε εθελοντικές δραστηριότητες με οικολογική συνείδηση. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του , «Η ευαισθητοποίηση των μαθητών στη σημασία της προστασίας, της διαχείρισης, της ανάδειξης και αξιοποίησης του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής μας και η γνωριμία με αυτήν, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του ΠΕΑΠ. Παράλληλα, προσδίδει αξία στην Ιστορία και στην ιδιαιτέρου κάλλους φυσιογνωμία του τόπου μας αλλά ταυτόχρονα αγκαλιάζει και την προσπάθεια που θέλει “τον Πολιτισμό δίπλα στον Άνθρωπο, δίπλα στο Περιβάλλον, δίπλα στη Νεολαία”».

«Στο πλαίσιο αυτό», συνεχίζει η ανακοίνωση, «θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη για την περιβαλλοντική ευαισθησία που τον διακρίνει να εξασφαλίσει τη χορηγία όλων των φυτών (500 φυτά: δενδρύλλια και καλλωπιστικά) που θα φυτέψουν συμβολικά οι μαθητές τόσο την Ημέρα Τοπικής Δράσης όσο και στο τριήμερο του Φεστιβάλ Παιδιού. Μάλιστα στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας των δύο όμορων Δήμων τον ευχαριστούμε και για την παραχώρηση δύο λεωφορείων για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών την Ημέρα Τοπικής Δράσης από τις Σχολικές Μονάδες προς το Άλσος και την επιστροφή τους.

»Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Σχολείων του Δήμου μας που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Ημέρα Τοπικής Δράσης και ουσιαστικά συμβάλλουν στην ανάδειξη του τοπικού μας πολιτισμού, στην προστασία και διατήρηση των ιδεών της οικολογίας και στην ευαισθητοποίηση για τη δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης με παρόν και μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet