Μέλη της παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 εξωράισαν το εκκλησάκι του Αγ. Σπυρίδωνα
Ποιότητα Ζωής

Μέλη της παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 εξωράισαν το εκκλησάκι του Αγ. Σπυρίδωνα

Στην πανέμορφη περιοχή της Πύρνας, στη Λυκόβρυση, υπάρχει το ταπεινό αλλά πολύ γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα. Ένα εκκλησάκι που έχει ιστορία τουλάχιστον δύο αιώνες. Σε αυτόν τον πολύ ειδυλλιακό χώρο, που ανήκει χωροταξικά στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και τον οποίο ελάχιστοι γνωρίζουν, η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 προετοιμάζει μια πολιτιστική και κοινωνική εκδήλωση την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Ενόψει αυτής και στην προσπάθειά της να αναδείξει συνολικότερα την περιοχή και την ιστορία της, μέλη της παράταξης ασχολήθηκαν την Παρασκευή με το ασβέστωμα του ναού εξωτερικά, που είχε πολλά χρόνια να γίνει. Επίσης, τοποθέτησαν καινούργιο σχοινί στο καμπαναριό, που έλειπε εδώ και χρόνια, καθάρισαν όλο τον περιβάλλοντα χώρο και έδωσαν στην περιοχή μια εικόνα αξιοπρεπή για να δεχθεί την Κυριακή τους καλεσμένους.

Τέλος, στην κατεύθυνση της γενικότερης προσπάθειας για ανάδειξη της περιοχής, τα μέλη της παράταξης τοποθέτησαν πινακίδα η οποία δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία ο επισκέπτης πρέπει να πορευθεί για να φτάσει στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet