Μήνυμα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ποιότητα Ζωής

Μήνυμα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μήνυμα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εξέδωσε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, στο οποίο και αναφέρει:

H  5η Ιουνίου, που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 1972 ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αποτελεί μια ευκαιρία προβληματισμού για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη μας, που παίρνει όλο και πιο απειλητικές διαστάσεις, αλλά και απολογισμού σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για τις δράσεις και τη συμβολή μας στη θωράκιση του περιβάλλοντος.

Δεν αρκεί πλέον η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων μας για αυτά τα θέματα.  Χρειάζεται η καθημερινή ατομική και συλλογική θετική δράση για την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος, ξεκινώντας από το επίπεδο της γειτονιάς. Η δημοτική μας Αρχή έχει τοποθετήσει τις φιλο-περιβαλλοντικές πολιτικές στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της. Δίνει καθημερινά τη μάχη σε όλα τα επίπεδα.

Ξεκινήσαμε από τα κτήρια του Δήμου και τις σχολικές μας μονάδες, που αναβαθμίστηκαν ενεργειακά μέσω των Προγραμμάτων «Εξοικονομώ Ι» και «Εξοικονομώ ΙΙ», και συνεχίσαμε με τις νέες δομές μας που συνδέονται με φυσικό αέριο, ενώ σταδιακά αντικαθιστούμε τους λαμπτήρες των εσωτερικών χώρων δημοτικών κτηρίων και των φωτιστικών σωμάτων δημοτικού φωτισμού και ΔΕΗ με λαμπτήρες τύπου led. Επίσης, στο εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση, που ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, με δική μας πρωτοβουλία βελτιώσαμε τη μελέτη του έργου, ώστε να υπάρξει εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας στις κολυμβητικές δεξαμενές και εγκατάσταση λαμπτήρων led στο σύνολο του έργου, ώστε χωρίς επιπλέον κόστος να παραλάβουμε ένα σύνολο εγκαταστάσεων, με σαφές θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.

Με την εκπόνηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, με την προοδευτική αντικατάσταση του εξοπλισμού μας, με την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε συσκευασίες, γυαλιού, συσκευών, οχημάτων, χαρτιού, ανακυκλώσιμων υλικών και σύντομα ρούχων, με την αξιοποίηση των πηγαδιών για το πότισμα των κοινοχρήστων χώρων προσπαθούμε καθημερινά να δίνουμε καθαρές και πράσινες λύσεις και να δίνουμε το καλό παράδειγμα στη νέα γενιά.

Γι’ αυτό τον λόγο  προστατεύσουμε τις δασικές μας περιοχές και εμπλουτίζουμε το πράσινο, έχοντας φυτέψει πάνω από 6.000 δένδρα και άλλα φυτά από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα. Ενώ και το 41ο Φεστιβάλ Παιδιού που διοργανώσαμε πρόσφατα είχε κεντρικό σύνθημα «Προστατεύουμε τον Πλανήτη μας». Οι επιδόσεις των μαθητών των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στην ανακύκλωση χαρτιού δείχνουν ότι οι προσπάθειες αποδίδουν. Και θα τις συνεχίσουμε, ώστε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και στις φιλο-περιβαλλοντικές πολιτικές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet