Καταργείται το ειδικό τέλος για το Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση
Ποιότητα Ζωής

Καταργείται το ειδικό τέλος για το Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση

Μια σημαντική εξέλιξη για τη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης γίνεται πραγματικότητα μετά από την ψήφιση της «5ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2015» από το Περιφερειακό Συμβούλιο (Καλύπτεται από την Περιφέρεια και το υπόλοιπο 30% του έργου στο Ο.Τ.9).

«Μετά από την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου τώρα έρχεται μια ακόμη οικονομική ελάφρυνση για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Δρομολογείται από την Περιφέρεια Αττικής η αποπληρωμή και του 30%, για το Ο.Τ.9 δεδομένου ότι δεσμεύεται το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί το έργο στο 100% και να αποδοθεί στους πολίτες”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία επίσης σημειώνονται τα εξής:

“Μετά από αυτή την πολύ θετική έκβαση, που οι κάτοικοι αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης ζητούσαν χρόνια, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης θα καταφέρει να εξοικονομήσει περίπου 1.700.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που θα δώσει νέα πνοή στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης καθώς θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου – αναψυχής – αθλητικών εγκαταστάσεων – καταστημάτων και υπόγειας στάθμευσης. Ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης, όπως κατ΄ επανάληψη έχει δηλώσει για αυτό το ζήτημα, θα προχωρήσει στην κατάργηση του ειδικού τέλους που έχει επιβληθεί στους δημότες για την αγορά και την κατασκευή του Ο.Τ.9, μια ενέργεια πολύ σημαντική που θα ανακουφίσει τους πολίτες από το βάρος αυτό, ειδικά στις οικονομικές συνθήκες που όλοι βιώνουμε».

Ο κ. Μαυρίδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα, και ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία που είχαν την περειφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο. Όπως είπε, «η Περιφέρεια από την αρχή εισάκουσε τα δίκαια αιτήματα μας, έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να παρθεί αυτή η σημαντική, ιστορική θα έλεγα απόφαση. Πιστεύω ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνεχιστεί και σε άλλα επίπεδα».

Παρόντες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν ο πρώην δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός και ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Καμάρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet