Μ. Πάγκαλος: «Όλοι μαζί να αγωνιστούμε να μην πωληθεί ούτε σπιθαμή»
Ποιότητα Ζωής

Μ. Πάγκαλος: «Όλοι μαζί να αγωνιστούμε να μην πωληθεί ούτε σπιθαμή»

Ο επικεφαλής της παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μανόλης Πάγκαλος, καλεί όλους να εναντιωθούν στην πώληση του κτήματος που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Λυκόβρυσης – Πεύκης και Μεταμόρφωσης, στο οποίο λειτουργούν αθλητικές εγκαταστάσεις και ερευνητικά ινστιτούτα του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί.

«Πώληση Δημόσιας γης από το ΤΑΙΠΕΔ στη Λυκόβρυση» vs «Αγώνας για την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας μας»

Ο τίτλος ακούγεται σαν αθλητικός αγώνας, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο σημαντικό από ένα αθλητικό γεγονός.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια –με ιδιαίτερη καθοδήγηση από την ηγεσία της Ε.Ε.– μία μεγάλη ομάδα πολιτικών της άρχουσας τάξης, που επί σειρά δεκαετιών κυβερνούσε τον τόπο (ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σαμαράς κ.λπ.), ανέλαβε να μας «σώσει», στηριζόμενη στην παραπληροφόρηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στα διαπλεκόμενα συμφέροντα και σε λοιπούς «εθελοντές».

Πέρα από την κατακρεούργηση του Εργατικού Δικαίου, πέρα από την πτώχευση των Ασφαλιστικών Ταμείων, πέρα από τη διακυβέρνηση με δικτατορικές διαδικασίες (εκβιασμός βουλευτών, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, βία των ΜΑΤ κ.ά.), ένας στόχος που τέθηκε ήταν και η πώληση των ακινήτων του Δημοσίου σε «επενδυτές».

Στην περιοχή μας, στα όρια της Λυκόβρυσης με τη Μεταμόρφωση, υπάρχει το ακίνητο των 98 στρεμμάτων που τμήμα του χρησιμοποιείται από τους όμορους δήμους (αθλητικές εγκαταστάσεις), άλλο τμήμα του χρησιμοποιείται από Ερευνητικά Ινστιτούτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλο τμήμα του μένει ελεύθερο (παραρεμάτια περιοχή).

Σε αυτόν τον χώρο το ΤΑΙΠΕΔ έχει βάλει πωλητήριο και προσπαθεί να βρει –ή κατ΄ άλλους έχει ήδη βρει– αγοραστές που με ειδικές συνθήκες ταχείας νομικής διαδικασίας (fast track) θα επενδύσουν και θα μετατρέψουν το ακίνητο σε εμπορικό πάρκο.

Εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου, που πίσω από το «πωλητήριο» δεν βλέπουμε απλά τις επενδύσεις και την ευαγγελιζόμενη ανάπτυξη, αλλά το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, την οικονομική και οικολογική καταστροφή, ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΜΕ: τον Αγώνα για αποτροπή της πώλησης.

Οι δημοτικές παρατάξεις που διεκδίκησαν τη δημοτική αρχή στις πρόσφατες εκλογές, πολλοί φορείς και πολίτες που συνειδητοποιούν το πρόβλημα και το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετέχουμε στην «Επιτροπή Φορέων και Πολιτών» που στοχεύει στην ενημέρωση των κατοίκων και στην αγωνιστική κινητοποίησή τους.

Θεωρητικά αυτή τη στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στη μία πλευρά και η Επιτροπή Φορέων και Πολιτών στην απέναντι. Όμως μεταξύ των πολιτών, των τοπικών πολιτευτών και των εκπροσώπων των φορέων επικρατούν πολλές και διαφορετικής ποιότητας αντιλήψεις.

Κάποιοι πιστεύουν ότι μέσω γνωριμιών πολιτικού προσωπικού, διορισμένου από την κυβέρνηση, θα επιτύχουν τη διάσωση του ακινήτου.

Κάποιοι πάλι πιστεύουν ότι ακόμα και η μερική πώληση του ακινήτου, με παραμονή τμήματός του σε χρήση από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, θα είναι θετική εν τέλει για τον Δήμο μας.

Κάποιοι άλλοι, στο όνομα της αξιοποίησης του ακινήτου, σχεδιάζουν διάφορες, αναπτυξιακού επιπέδου, επεμβάσεις.

Εκφράζοντας τη γενική άποψη της μη εκποίησης της δημόσιας περιουσίας θέτω έναν ξεκάθαρο και πρωταρχικό στόχο:

Όλοι μαζί να αγωνιστούμε να μη πωληθεί ούτε σπιθαμή από το ακίνητο.

Αυτός πρέπει να είναι ο μοναδικός και συντονισμένος στόχος μας:

Αλυσίδα περιφρούρησης της δημόσιας γης.

Μανόλης Πάγκαλος
Επικεφαλής «Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet