Μ. Πατούλη: Μπροστά στην υγεία των πολιτών δεν χωρούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις κ. Μαυρίδη
Επιχειρήσεις – Αγορά

Μ. Πατούλη: Μπροστά στην υγεία των πολιτών δεν χωρούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις κ. Μαυρίδη

«Μπροστά στην υγεία των πολιτών δεν χωρούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις κ. Μαυρίδη» τονίζει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη προς τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη για το θέμα της λειτουργίας επιχείρησης καφέ στη Λυκόβρυση που δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Μετά από αίτημα τόσο της κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη, όσο και του κ. Χρήστου Σκαμάκη, ανεξάρτητου, επίσης, δημοτικού συμβούλου, το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, κατά την οποία και εγκρίθηκε ομόφωνο ψήφισμα για την ανάληψη δράσης σχετικά με τη λειτουργία της επιχείρησης.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη:

Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ομόφωνη απόφαση για τα προβλήματα από τη λειτουργία της ρυπογόνου επιχείρησης καφεκοπτείου στη Λυκόβρυση
Μ. Πατούλη: «Μπροστά στην υγεία των πολιτών δεν χωρούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις κ. Μαυρίδη»

Το «φλέγον» θέμα με τη λειτουργία του ρυπογόνου καφεκοπτείου στη Λυκόβρυση συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Πέμπτη 25 Απριλίου, μετά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη και ο, επίσης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Σκαμάκης.

Στη συνεδρίαση αυτή, η διοίκηση Μαυρίδη αναγκάστηκε, υπό την πίεση δεκάδων κατοίκων της περιοχής και της σκληρής κριτικής από πλευράς μειοψηφίας, και αποδέχθηκε ψήφισμα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την ανάθεση νομικής υπεράσπισης των θιγόμενων κατοίκων σε εξειδικευμένο σε θέματα περιβάλλοντος δικηγόρο για τη διερεύνηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων για την απομάκρυνση της επιχείρησης από την περιοχή. Παράλληλα, στο ψήφισμα προβλέπεται η διενέργεια μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από ανεξάρτητο επιστημονικό φορέα και η σύσταση εννεαμελούς επιτροπής, με μέλη κατοίκους, αιρετούς και εξειδικευμένους συμβούλους για τον γενικότερο συντονισμό των δράσεων.

«Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των κατοίκων. Αρκετά με τον εμπαιγμό της δημοτικής Αρχής» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή της η κ. Πατούλη, η οποία χαρακτήρισε «αφιλόξενη» και «ανάλγητη» τη διοίκηση Μαυρίδη, που εδώ και τέσσερις μήνες προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να λύσει το μείζον κοινωνικό πρόβλημα, με απλή διαχείριση και πρωτοκόλληση εγγράφων προς την Περιφέρεια Αττικής και τους αρμόδιους φορείς.

Η ίδια, απευθυνόμενη στον δήμαρχο, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια κ. δήμαρχε είναι ότι και σε αυτό το θέμα επιλέγετε να λειτουργείτε εν κρυπτώ, σε στενό “οικογενειακό” κύκλο, λες και τα προβλήματα του Δήμου είναι ιδιωτική υπόθεση της παράταξής σας. Για άλλη μια φορά, υποτιμάτε και προσβάλλετε τη λειτουργία του Σώματος».

Η κ. Πατούλη ανέδειξε την ολιγωρία και επιπολαιότητα της δημοτικής Αρχής στον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα από την αρχή και μίλησε ευθέως για πειθαρχικά παραπτώματα αναφορικά με τη μη θεσμική ενημέρωση του Σώματος για τα επίσημα έγγραφα – καταγγελίες των κατοίκων, τα οποία δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ στους δημοτικούς συμβούλους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης από πολύ νωρίς σας έχουν ενημερώσει για τη σοβαρή κατάσταση που έχει προκύψει στην περιοχή τους από τη λειτουργία της επιχείρησης καφέ. Μάλιστα, τη σχετική καταγγελία τους, που την υπογράφουν 100 πολίτες, σας την είχαν καταθέσει από τις 20.12.2017,  με αριθμό πρωτοκόλλου 18975 και είχαν ζητήσει να την κοινοποιήσετε στους δημοτικούς συμβούλους, κάτι που ουδέποτε πράξατε.

Επίσης, από τις 15 Ιανουαρίου 2018 η Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης, με ομόφωνο ψήφισμά της, σας έχει ζητήσει να φέρετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το φέρνετε σήμερα, περίπου τέσσερις μήνες μετά και αφού είχε προηγηθεί η δική μας πίεση. Και έχετε το θράσος, στα δελτία Τύπου που μοιράζετε, να μιλάτε για “μεθοδικό χειρισμό” του θέματος. Δυστυχώς για εσάς, ούτε εμείς, αλλά ούτε και οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης που θίγονται άμεσα από τη λειτουργία της επιχείρησης καφέ, έχουν διαπιστώσει αυτή τη “μεθοδικότητα”. Φαίνεται ότι κι αυτοί είναι απασχολημένοι με άλλα πράγματα, σαν εμένα, όπως με κατηγόρησε κάποιος αντιδήμαρχός σας…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος στηλίτευσε τη στάση του κ. Μαυρίδη που δεν έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα ελέγχου ατμοσφαιρικών ρύπων, που διενήργησε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων – ΣΒΑΠ. Παράλληλα, σχολίασε αρνητικά τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου η οποία, στην ουσία, κρίνει την υπόθεση ως «ιδιωτική» και ότι δεν υπάρχει έννομο συμφέρον από πλευράς Δήμου, υποβαθμίζοντας έτσι την περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση του θέματος.

Τέλος, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, σχολιάζοντας τον όλο χειρισμό της διοίκησης στο συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε:

«Για άλλη μια φορά τα προβλήματα σε Λυκόβρυση και Πεύκη ξεπερνούν τη  διαχειριστική λογική της διοίκησής σας. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεστε κατώτεροι των περιστάσεων. Και στο θέμα του καφεκοπτείου είναι εμφανές ότι τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις και δεν είστε ικανοί να δώσετε λύσεις. Αυτό που δεν μπορείτε εσείς, θα προσπαθήσουμε να το πράξουμε εμείς. Χωρίς λαϊκισμό, αλλά με βαθιά αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που έχουμε απέναντι στους πολίτες που μας ψήφισαν για να τους επιλύουμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet