Ολοκληρώθηκαν τα ενεργειακά σεμινάρια εργαζομένων στον Δήμο
Ποιότητα Ζωής

Ολοκληρώθηκαν τα ενεργειακά σεμινάρια εργαζομένων στον Δήμο

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, τα σεμινάρια  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς τους υπαλλήλους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με θέμα την ορθή ενεργειακή διαχείριση και συμπεριφορά.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ενέργεια, ΚΕΡΔΙΖΩ Ενέργεια», εργαζόμενοι του Δήμου, όλων των ειδικοτήτων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δήμου στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και γενικότερα για την ενεργειακή στρατηγική που υλοποιείται. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι ο πρώτος και μόνος Δήμος στην Ελλάδα κι ένας από τους λίγους στην Ευρώπη, που έλαβε πιστοποίηση εφαρμογής των διαδικασιών του Προτύπου Διαχείρισης Ενέργειας ISO50001.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιό του στον Δήμο, αλλά και για γενικότερα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι πηγές ενέργειας, συμβατικές και ανανεώσιμες, η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.ά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τις δυνατότητες και τα συστήματα θερμομόνωσης των κτιρίων. Επίσης πολλές ερωτήσεις τέθηκαν για τα συστήματα θέρμανσης-κλιματισμού, φωτισμού, για την οικονομικότερη οδήγηση, την ποιότητα των καυσίμων, αλλά και για τη δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών, αλλά και τους απλούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας.

Γενικότερα το σεμινάριο είχε ως στόχο, εκτός από την ευαισθητοποίηση για την εξοικονόμηση ενέργειας, να απαντήσει με επιστημονικό, αλλά ταυτόχρονα εύληπτο τρόπο, σε χρηστικά ερωτήματα των εργαζομένων, για τη χρήση της ενέργειας στην καθημερινότητά τους (στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στην εργασία τους), καταρρίπτοντας παράλληλα κυρίαρχους μύθους πάνω σ΄ αυτό το ζήτημα. Και όπως φάνηκε από την ανταπόκριση των υπάλληλων το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό.

Τα σεμινάρια των εργαζομένων εντάσσονται στις δράσεις της Πράξης «Εξοικονόμηση Ενέργειας Πεύκης», την οποία υλοποιεί ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», στοχεύοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων των κτιρίων και των κοινόχρηστων χώρων του.

Το έργο,  υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε., στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet