“Προχωρούν τα δικά μας έργα…”
Ποιότητα Ζωής

“Προχωρούν τα δικά μας έργα…”

Επίσκεψη στο έργο ανάπλασης της Κάτω Πεύκης, που ήδη ξεκίνησε, έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, με μέλη της παράταξής του. Στη συνάντηση που είχε με κατοίκους της περιοχής έθιξε το θέμα των μεγάλων έργων στην πόλη, που -όπως είπε- άφησε “προίκα” στην επόμενη διοίκηση, αλλά εκείνη προτίμησε να τα “μπλοκάρει”. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του συνδυασμού.

Ενημέρωση των πολιτών γύρω από τα μεγάλα έργα της Πεύκης, τα οποία το 2010 είχαν παραδοθεί για εκτέλεση στη δημοτική αρχή από τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και στη συνέχεια είτε καθυστέρησαν, είτε μπλοκαρίστηκαν, έκαναν ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και τα μέλη της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης – Λυκόβρυσης. Η ενημέρωση ξεκίνησε με αφορμή την έναρξη των εργασιών του μεγάλου έργου της ανάπλασης της Κάτω Πεύκης, στην οδό Κολοκοτρώνη, έργου που σχεδιάστηκε και δημοπρατήθηκε επί δημαρχίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλου, αλλά τρία χρόνια ήταν μπλοκαρισμένο.

Οι κάτοικοι της περιοχής όπου εκτελούνται τα έργα και συναντήθηκαν με τους υποψηφίους της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Γιάννη Θεοδωρακόπουλου για το γεγονός ότι είχε φροντίσει να δημοπρατηθεί εγκαίρως η ανάπλαση της Κάτω Πεύκης και της οδού Γρηγορίου Ε΄ στην Άνω Πεύκη. Και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις προσεχείς εκλογές.

Σε επιστολή του προς τους κατοίκους ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος σημειώνει:

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΡΟΙΚΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής και διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων της οδού Κολοκοτρώνη, που είναι μέρος του μεγάλου έργου ανάπλασης της Κάτω Πεύκης, που είχαμε σχεδιάσει μαζί το 2007 και είχαμε δημοπρατήσει το καλοκαίρι του 2010, αλλά έμεινε για ανεξήγητους λόγους στα συρτάρια επί τρία χρόνια.

Το ξεμπλοκάρισμα του έργου τώρα είναι ένα καλό νέο όχι μόνο για τη συγκεκριμένη γειτονιά αλλά για ολόκληρη την Πεύκη. Η αρχή των εργασιών γίνεται με την οδό Κολοκοτρώνη, από τη Λεωφόρο Ειρήνης έως την Αθανασίου Διάκου. Θα κατασκευαστούν και θα διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια ώστε να μπορείτε επιτέλους μικροί και μεγάλοι να τα χρησιμοποιείτε.

Γίνεται φανερό ότι κάποιοι το είχαν μπλοκάρει επί τρία χρόνια, από τότε δηλαδή που άλλαξε η δημοτική αρχή στην πόλη μας. Και χρειάστηκαν νέες, μεγάλες προσπάθειες, από πολλούς για να ξεκολλήσει. Κι επειδή αργοπορούσε χρειάστηκε πολλές φορές να φθάσω στο γραφείο τόσο των τεχνικών υπηρεσιών όσο και του Περιφερειάρχη Αττικής, αρχικά για να μην το πάρουν από τον τόπο μας και στη συνέχεια για να ενταχτεί εν τέλει στο ΕΣΠΑ, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει η μελέτη, την οποία είχαμε υπογράψει μαζί του».

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

Και συνεχίζει:

«Το συνολικό έργο ήταν αρχικού προϋπολογισμού 3.777.700 ευρώ και είχε δημοπρατηθεί στις 3 Αυγούστου 2010, την περίοδο που είχαμε την ευθύνη του δήμου, με έκπτωση περίπου 61% και τελικό κόστος 1.302.639 ευρώ. Κι αποτελεί μέρος της ανάπλασης και δημιουργίας δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στην Κάτω Πεύκη. Η μελέτη του εγκρίθηκε το 2009 (απόφαση 220/2009 Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκης και απόφαση 30/2009 Νομαρχιακού Συμβουλίου) και δημοπρατήθηκε, επί δημαρχίας μας, έχοντας πλήρη χρηματοδότηση. Όπως είχε χρηματοδότηση και το 2011 και το 2012.

Κι όμως κάποιοι το μπλοκάρισαν για τρία χρόνια. Όπως έχουν μπλοκάρει ακόμα και σήμερα την κατασκευή της Κεντρικής Πλατείας, την ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης και το έργο της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στα σχολεία, με το μεγάλο δίκτυο πεζοδρομίων γύρω από τα σχολεία, που είχαμε αφήσει προίκα».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος τονίζει:

ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Σήμερα γυρίζουμε μια νέα σελίδα. Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια, με μια ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική παράταξη, τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Δίνουμε χώρο στο νέο αίμα και μένουμε μακριά από κομματικούς μηχανισμούς και κατεστημένα. Απαλλαγμένοι λοιπόν από τα λάθη του παρελθόντος εργαζόμαστε για το Αύριο της Πόλης μας.

Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου είναι κρίσιμες. Και είναι κρίσιμες γιατί η επιλογή μας δεν θα κρίνει μόνο ποιος θα είναι δήμαρχος της Πεύκης και της Λυκόβρυσης. Θα κρίνει και την ποιότητα της ζωής μας και κυρίως πώς θα λειτουργήσει ο δήμος μας. Εμείς την περίοδο 2007-2010, παρά τα μεγάλα χρέη που είχαμε κληρονομήσει (και τα οποία κάποιοι προσπάθησαν να τα φορτώσουν με απαράδεκτο τρόπο σε εμάς), είχαμε πετύχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους πολίτες και είχαμε δημιουργήσει ένα δήμο ανθρώπινο και φιλικό.

Και ο δήμαρχος τότε δεν καθόταν στο γραφείο του. Ήμουν καθημερινά στις γειτονιές, δίπλα στους πολίτες. Κάτι που συνέχισα να κάνω και αυτά τα χρόνια ως αντιπολίτευση. Και βεβαίως θα κάνω και την επομένη ημέρα των εκλογών.

Η κρίση χρειάζεται ως δήμαρχο άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι ξέρει, θέλει και μπορεί. Η κρίση θέλει άνθρωπο από την Κοινωνία και όχι από του κομματικούς μηχανισμούς».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet