Πρωτοβουλία με περιβαλλοντικό πρόσημο από τον αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης Π. Ιωάννου
Ποιότητα Ζωής

Πρωτοβουλία με περιβαλλοντικό πρόσημο από τον αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης Π. Ιωάννου

Με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παναγιώτης Ιωάννου, κάλεσε σε συζήτηση εκπροσώπους φορέων και στενούς συνεργάτες προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα τα οποία αφορούν τη διαχείριση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, στην τοποθεσία Πύρνα Λυκόβρυσης. Ένας υπέροχος χώρος πρασίνου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το ρέμα της Πύρνας και το εκκλησάκι, αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Χρήστος Καλαντζής, συντονιστής ιστοσελίδας Envinow.gr, η κ. Βάσια Καλλιμάρχου, COO της ΜΚΟ We4All, η κ. Μαρία Αναμουλόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης και γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείων Προαστίων Αττικής, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγίας Παρασκευής, Dr. Αθανάσιος Καρκάνης και στενός συνεργάτης του κ. Ιωάννου, καθώς και η κ. Μαρίνα Καλαντζάκη, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Αγίας Παρασκευής και συντονίστρια της όλης πρωτοβουλίας.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, ώστε οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν πιο αναλυτικά την ενίσχυση δράσεων σε θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος «και ειδικότερα αυτά που προάγουν την αναβάθμισή του, με στόχο την ανάπτυξη περιβαλλοντικής πολιτικής και συνείδησης», όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

«Η επιτυχία της πρωτοβουλίας έγκειται στη συμμετοχή φορέων, οργανώσεων, σωματείων, κατοίκων της περιοχής και εθελοντών, οι οποίοι καλούνται να συνεργαστούν και να συμπράξουν μεταξύ τους, με στόχο τη βελτίωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, ώστε να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί από τους επισκέπτες με σεβασμό προς το περιβάλλον, που πραγματικά το χρειάζονται και έχουν ανάγκη την επαφή με τη φύση» προσθέτει ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet