Πρόστιμο στην επιχείρηση καφεκοπτείου στη Λυκόβρυση από την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Πρόστιμο στην επιχείρηση καφεκοπτείου στη Λυκόβρυση από την Περιφέρεια Αττικής

Ανακοίνωση σχετικά με την επιβολή προστίμου και την εγκατάσταση δειγματολήπτη από την Περιφέρεια Αττικής σε επιχείρηση καφεκοπτείου στη Λυκόβρυση, η λειτουργία της οποίας έχει αναστατώσει την περιοχή και έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης Πεύκης, εξέδωσε ο Δήμος, στην οποία και αναφέρει τα εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Καραμέρος, προχώρησε σε εξειδικευμένους ελέγχους αερίων στην περιοχή, όπου λειτουργεί επιχείρηση επεξεργασίας καφέ. Έχουν ήδη καθοριστεί τα ενδεδειγμένα σημεία δειγματοληψιών, ενώ εγκαταστάθηκε ο πρώτος δειγματολήπτης στις 14/5/2018. Επίσης, από τις 07/05/18 έχει επιβάλει πρόστιμο στην επιχείρηση με ποσό που προσδιορίζεται από τη νομοθεσία για παραλείψεις και μη λήψη μέτρων για την αποφυγή οχλήσεων στους περίοικους και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης εκφράζει τη ικανοποίησή του για τις ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες προέκυψαν μετά από ενέργειες του Δήμου. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος, όταν στις 20/12/2017 υπήρξε καταγγελία από τους κατοίκους της περιοχής, κινήθηκε άμεσα και θεσμικά προς την αρμόδια υπηρεσία, που είναι η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής,  προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησης και να παρθούν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ειδικότερα με τα με αρ  πρωτ 19141/21-12-2017, 203/5-1-2018, 549/11-1-2018, 3563/5-3-2018, 5561/4-4-2018 έγγραφα του Δήμου προς τη γενική διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και το με αρ πρωτ. 1198/30-1-2018 έγγραφο προς το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, υπέβαλε επίσημη καταγγελία και ζήτησε τη λήψη μέτρων συμμόρφωσης της επιχείρησης, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών που πραγματοποίησαν τους προβλεπόμενους ελέγχους, μετά την καταγγελία του Δήμου.

Επιπλέον, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και με συνακόλουθη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 30/4/2018, όρισε πληρεξούσιο δικηγόρο εξειδικευμένο σε θέματα περιβάλλοντος τον κ. Λεωνίδα Λεωνίδου για τον χειρισμό της υπόθεσης. 

Τέλος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των κατοίκων, υλοποιώντας τις δράσεις που αποφασίστηκαν, προκειμένου άμεσα να δοθεί λύση στο ζήτημα με την απομάκρυνση της ρυπαίνουσας δραστηριότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet