Ρίψη μπάζων στον λαχανόκηπο Λυκόβρυσης
Ποιότητα Ζωής

Ρίψη μπάζων στον λαχανόκηπο Λυκόβρυσης

Στον δημοτικό λαχανόκηπο της Λυκόβρυσης ρίχνονται τα μπάζα από την ανάπλαση του Ο.Τ. 9, σύμφωνα με καταγγελία της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, η οποία καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει απόφαση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την απόρριψη στον χώρο αυτό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δεν μπορεί να παίζει κανένας με το δημόσιο συμφέρον…
Τι συμβαίνει με το έργο της Λυκόβρυσης και ποιος έδωσε την άδεια στον εργολάβο;

Η παράταξή μας, η Συμμαχία Πολιτών, από την ίδρυσή της λειτουργεί με τρόπο υπεύθυνο και βάζοντας επάνω από όλα το συμφέρον του Δήμου. Προεκλογικά ξεχώρισε για το ήθος και το ύφος των μελών της. Μετεκλογικά προχωράει με προτάσεις και δεν ασκεί στείρα αντιπολίτευση. Στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Μπαλδεράνος (Πεύκη) και Νότα Σοκορέλη (Λυκόβρυση) εργάζονται για το καλό της πόλης αναδεικνύοντας σε αυτή την περίοδο θέματα καθημερινότητας, κοινωνικών δομών, οικογένειας, παιδείας, περιβάλλοντος και διαφάνειας.

Δυστυχώς όμως η νέα δημοτική αρχή δείχνει όχι μόνο ανέτοιμη, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μακριά από τη λογική ακόμα και του αυτονόητου. Οι πολίτες βλέπουν καθημερινά να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής τους και τον Δήμο να γίνεται όλο και πιο ξένος. Ας ευχηθούμε πάντως να διορθώσει την πορεία της εγκαίρως για το καλό της πόλης.

Η διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον ήταν για εμάς αδιαπραγμάτευτα από την πρώτη ώρα. Θετικά είχαμε ακούσει τη σχετική εξαγγελία και της νέας διοίκησης για τα θέματα αυτά. Όμως άλλο λόγια και άλλο έργα. Δεν είναι τυχαίο ότι αναγκάζονται από την αντιπολίτευση και ΚΥΡΙΩΣ από τη «Συμμαχία Πολιτών» να αποσύρουν από το Δημοτικό Συμβούλιο, το ένα μετά το άλλο, τα… δύσκολα θέματα. 

Το φαινόμενο πάντως να μην δίνουν απαντήσεις στις ερωτήσεις της μειοψηφίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις και υποκρύπτει πολλά. Και δυστυχώς αυτό γίνεται για θέματα πολύ σοβαρά. Φυσικά δεν θα τους περιμένουμε άλλο. Υπάρχουν θεσμοί και αρχές όπου θα προσφεύγουμε πλέον για να προστατευτούν τα συμφέροντα της πόλης.

Ένα παράδειγμα. Πριν από δυο μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Δεκεμβρίου 2014 ο επικεφαλής της παράταξης είχε ερωτήσει τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων για την παράνομη τοποθέτηση εκατοντάδων τόνων μπαζών και χωμάτων στον χώρο του δημοτικού λαχανόκηπου στη Λυκόβρυση, από τον εργολάβο που έχει αναλάβει τα έργα ανάπλασης του Ο.Τ. 9.

Οι ερωτήσεις μας ήταν ξεκάθαρες, αλλά απάντηση στα ερωτήματα δεν πήραμε. Γι΄ αυτό και επανερχόμαστε σημειώνοντας ότι η Συμμαχία Πολιτών βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους της περιοχής που έχουν αγανακτήσει με τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά τους.

  1. Με ποια απόφαση του Δήμου ρίχνονται εκεί τα χώματα και τα μπάζα από τον εργολάβο, ο οποίος για το έργο ανάπλασης του Ο.Τ. 9  θα πάρει το υπέρογκο ποσό των 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 30% πληρώνεται από τους κατοίκους της Λυκόβρυσης, με το περίφημο χαράτσι που τους επιβλήθηκε από τη δημοτική αρχή του κ. Φωκιανού και συνεχίζεται και από τη νέα διοίκηση του κ. Μαυρίδη;
  2. Ποιος έδωσε την άδεια (άρα και τα κλειδιά) στον εργολάβο να ρίχνει από μηνών ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ μπάζα και χώματα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην ποιότητα ζωής των πολιτών;
  3. Ποια είναι τα νόμιμα ανταλλάγματα που πήρε γι αυτή τη χρήση ο δήμος;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί αφορά το δημόσιο συμφέρον κάτι με το οποίο δεν μπορεί να παίζει κανένας. Εννοείται ότι οι νόμιμες συμφωνίες γίνονται με αλληλογραφία και με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής πριν από οποιαδήποτε χρήση του χώρου. Το διευκρινίζουμε για να μην ακούσουμε εκ των υστέρων κάτι.

Όσο για τη δημόσια διαβεβαίωση του αντιδημάρχου κ. Παπανικολάου ότι ο εργολάβος θα παρέδιδε μέσα στον Δεκέμβριο καθαρό τον χώρο τι να πούμε, πέρα από το γεγονός ότι… έστειλε και άλλα φορτηγά να αδειάσουν στον συγκεκριμένο χώρο.

Υ.Γ. 1: Η πρόταση που έχει κάνει από καιρό, εκ μέρους της παράταξής μας, ο Κώστας Μπαλδεράνος για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για να παρακολουθεί το έργο, που είναι μελέτη – κατασκευή των 12 εκατομμυρίων ευρώ, του Οικοδομικού Τετραγώνου 9, συναντά την άρνηση της δημοτικής αρχής. Γιατί;

Υ.Γ. 2:  Ναι ο χώρος με τα χώματα και τα μπάζα είναι ο ίδιος (πίσω από το εργοστάσιο ΒΕΝΕΤΗ), που ο κ. Φωκιανός είχε τοποθετήσει προεκλογικά το 2010 ταμπέλες για τη δήθεν κατασκευή σχολείων. Οι ταμπέλες μετά τις εκλογές αφαιρέθηκαν γιατί είχαν πλέον κάνει τη δουλειά για την οποία τοποθετήθηκαν. Τα σχολεία της Λυκόβρυσης προγραμματίστηκαν να γίνουν στην Πεύκη, στο Ηλιακό Χωριό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet