Ριζοσπαστική Ανατροπή: Να υπερασπιστούμε το δάσος Μορέλα
Ποιότητα Ζωής

Ριζοσπαστική Ανατροπή: Να υπερασπιστούμε το δάσος Μορέλα

Να «υπερασπιστούν» το δάσος Μορέλα καλεί πολίτες, δημοτικές παρατάξεις και τοπικούς φορείς η δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης, με το να παραστούν την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, στο Εφετείο Αθηνών, όπου εκδικάζεται υπόθεση που αφορά στο δάσος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 ο Δήμος μας αντιμετωπίζει στο Εφετείο Αθηνών ακόμη μια φορά ένα κρίσιμο δικαστήριο, που αφορά στην τύχη του δάσους Μορέλα και στην οικοπεδοποίηση τμήματός του.

Η απειλή, ένα ακόμη δάσος να γίνει οικόπεδα, από φερόμενους ως ιδιοκτήτες διαιωνίζεται από την εποχή που η Πεύκη ήταν Κοινότητα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Οι εκάστοτε τοπικοί άρχοντες, η γραφειοκρατία του Δημοσίου, η έλλειψη οικολογικής συνείδησης, η αδιαφορία των αρμοδίων για τη διαφύλαξη των ελάχιστων πλέον δασών δεν έλυσαν επί σειρά δεκαετιών το πρόβλημα με το νότιο τμήμα του δάσους Μορέλα και την «παράνομη» ένταξή του στο ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής μας, παρόλο που αποτελεί ενιαία δασική έκταση.

Οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες ζητούν αποζημίωση από τον Δήμο μας και κατ΄ επέκταση από τους δημότες, για τμήμα δασικής έκτασης που, άγνωστο πως, ισχυρίζονται ότι κατέχουν.

Μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τα Οικοδομικά Τετράγωνα 440, 440Α΄ και 441 δεν έχουν απωλέσει το δασικό τους χαρακτήρα.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση της ένταξης των παραπάνω Ο.Τ. από το Σχέδιο της πόλης μας.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες του Δήμου μας να παραστούμε στο Εφετείο Αθηνών, κατά την εκδίκαση της «ειδικής τριμελούς διαδικασίας του Δημοσίου 2», στις 11 το πρωί της Τρίτης 19/5/2015 και να υπερασπιστούμε το Δάσος Μορέλα.

Η Γραμματεία της Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet