«Σέντρα» αγάπης για το περιβάλλον από τη Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
Ποιότητα Ζωής

«Σέντρα» αγάπης για το περιβάλλον από τη Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Δημιουργική πρωτοβουλία «πράσινης» ευαισθητοποίησης ανέλαβε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ και επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Συγκεκριμένα, εξασφαλίζοντας χορηγία εκατοντάδων καλλωπιστικών φυτών και με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, πρότεινε στους προέδρους των Σωματείων Α.Ο. Πεύκης, Σταύρο Μονεμβασιώτη και Α.Ο. Λυκόβρυσης, Κώστα Διαμάντη, από κοινού με τις ποδοσφαιρικής αθλητικές ακαδημίες τους, να πραγματοποιήσουν συμβολική φύτευση στους χώρους που αθλούνται τα παιδιά, προκειμένου να εμπνεύσουν τους νέους, προστατεύοντας το περιβάλλον.

Οι δράσεις, που θα υλοποιηθούν, στο διαδημοτικό γήπεδο της Λυκόβρυσης/Μεταμόρφωσης, στηρίζει και ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας.

Οι φυτεύσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα (22 & 23 Μαΐου) στους χώρους άθλησης των σωματείων και υποστηρίζονται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Τομέας Πολιτισμού & Αθλητισμού), καθώς και από τους φίλους και τα μέλη του νεοσύστατου Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων.

«Αθλούμαι σημαίνει πάνω απ’ όλα σέβομαι τον χώρο – το περιβάλλον απ’ όπου αντλώ τα ερεθίσματα για “ευ αγωνίζεσθαι”», σημειώνει η κα Πατούλη στη σχετική ανακοίνωσή της, προσθέτοντας:

«Μέσα από απλές πράξεις συλλογικότητας, μπορούμε να εμπνεύσουμε τους νέους συνδημότες μας και να τους κινητοποιήσουμε σε δράσεις που μοναδικό στόχο έχουν την ενδυνάμωση της οικολογικής συνείδησης και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής σε κάθε χώρο δραστηριοποίησής τους.

»Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που τους πρότεινα την κοινή δράση έδειξαν υπέρμετρο ενδιαφέρον και θέληση για την πραγματοποίηση αντίστοιχων σκοπών και στο μέλλον».

Όπως αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση, η κα Πατούλη, ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής, προσφέρει μέρος των καλλωπιστικών φυτών στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης για τις ανάγκες του 40ου Φεστιβάλ Παιδιού, που θα λάβει χώρα τέλος Μαΐου στο άλσος Βαρβαρέσου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet