Στην παρουσίαση του σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων ο Τ. Μαυρίδης
Κοινωνία

Στην παρουσίαση του σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων ο Τ. Μαυρίδης

Στην παρουσίαση του σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής, για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο βρέθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔΑ, Τάσος Μαυρίδης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στην εισήγησή του τόνισε ότι αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα για την Περιφέρεια η υιοθέτηση ενός σύγχρονου, φιλικού στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία συστήματος διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων, που θα δίνει έμφαση στην ανακύκλωση. Κήρυξε το 2020 έτος ανακύκλωσης της Αττικής και στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια ξεκινά από αυτή τη χρονιά, να εφαρμόζει ένα σχέδιο επιθετικής ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή, ώστε να είναι σε θέση ως το 2025, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο έργων, δράσεων και παρεμβάσεων, να διαχειρίζεται τα σκουπίδια με σύγχρονο τρόπο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστης Χατζηδάκης, και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των δήμων και άλλων φορέων.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Παρακολουθήσαμε σήμερα με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της Περιφέρειας για την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ως Δήμος έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια ως κεντρική προτεραιότητά μας την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και την επέκταση της ανακύκλωσης. Προχωράμε στην επικαιροποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, το Πράσινο Ταμείο και κάθε άλλη ευρωπαϊκή ή εθνική πηγή, προκειμένου να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας σε αυτόν τον τομέα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet