Στη Διεθνή Έκθεση Intersolar ο Δ. Κατραμάδος
Ποιότητα Ζωής

Στη Διεθνή Έκθεση Intersolar ο Δ. Κατραμάδος

Τη διεθνή Έκθεση Intersolar που διεξήχθη στο Μόναχο και έχει αντικείμενο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εξοικονόμηση και την ενεργειακή αυτονομία επισκέφθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρης Κατραμάδος.

Σε δήλωσή του σχετικά με την Έκθεση, ο δημοτικός σύμβουλος σημειώνει:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με σημαντικές εταιρείες και επιστημονικούς φορείς και να ενημερωθώ για τις διεθνείς εξελίξεις σε θέματα ενεργειακής αυτονομίας, διαχείρισης, παραγωγής και ηλεκτροκίνησης.

»Μια σύγχρονη πόλη απαιτεί ενεργειακή αυτονομία με μέσο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με επίκεντρο το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

»Μεγάλο πανευρωπαϊκό στοίχημα δεν είναι πλέον μόνο η παραγωγή από ΑΠΕ, αλλά και η διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στις πόλεις.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συνδράμει στη συνεχή κατάρτιση και ενημέρωση τόσο του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού της, όσο και των δημοτικών συμβούλων. 

»Η εξωστρέφεια και η ζύμωση με συναδέλφους, εταιρείες και επιστημονικούς φορείς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα διευρύνει τις δυνατότητές μας να επανασχεδιάσουμε σύγχρονες και οικονομικά αυτόνομες πόλεις, αποδεσμεύοντας τους πολίτες από το παλιό μοντέλο που μας οδήγησε στη σημερινή κρίση. Δεν πρέπει να μείνουμε θεατές στις εξελίξεις».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet