Στ. Μονεμβασιώτης: κ. δήμαρχε τα δάση δεν προσφέρονται για επικοινωνιακά τερτίπια
Ποιότητα Ζωής

Στ. Μονεμβασιώτης: κ. δήμαρχε τα δάση δεν προσφέρονται για επικοινωνιακά τερτίπια

Ότι το δάσος Μορέλλα δεν προσφέρεται για «επικοινωνιακά τερτίπια» τονίζει στον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκη, ο πρώην πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Δασών & Περιβάλλοντος Δήμου Πεύκης, Σταύρος Μονεμβασιώτης.

Με αφορμή σχετική ανακοίνωση του Δήμου (Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ούριος άνεμος… στο Δάσος Μορέλλα), ο κ. Στ. Μονεμβασιώτης σημειώνει ότι η όποια θετική εξέλιξη στην υπόθεση του δάσους Μορέλλα ανήκει στους πολίτες που στάθηκαν ενεργά πλάι στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή και στους αγώνες που έδωσαν όλοι μαζί και όχι «σε αυτούς που με επικοινωνιακά τερτίπια προσπαθούν να επιπλεύσουν πολιτικά», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Σταύρος Μονεμβασιώτης: Κύριε δήμαρχε το θέμα των δασών δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά τερτίπια

Διαβάσαμε με έκπληξη την τελευταία ανακοίνωση του κ. δημάρχου για το δάσος Μορέλλα.

Ένα κείμενο, σύμφωνα με το οποίο, υπάρχει θετική εξέλιξη στο θέμα αυτό «μετά από επίμονη προσπάθεια του δημάρχου κ. Τάσου Μαυρίδη και της δημοτικής Αρχής», όπως τονίζει ο συντάκτης του.

Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ή ότι ο συγγραφέας του κειμένου δεν είναι γνώστης της τοπικής πραγματικότητας και των εξελίξεων ή ότι έχει ξεκινήσει από την πλευρά του κ. δημάρχου ένας αγώνας δρόμου οικειοποίησης προσπαθειών ετών, γεγονός δυστυχώς που δείχνει να επιβεβαιώνεται από κάποιες από τις ανακοινώσεις που εκδίδονται το τελευταίο διάστημα.

Στη μεν πρώτη περίπτωση θα πρέπει να αναμένουμε σύντομα διορθωτική κίνηση από την πλευρά του κ. δημάρχου που θα επαναφέρει στην τάξη τον συγγραφέα και θα βάζει το θέμα του δάσους Μορέλλα στις σωστές του διαστάσεις.

Στη δεύτερη περίπτωση, ως πρόσωπο που από τα νεανικά μου χρόνια συμμετέχω ενεργά στα κοινά τόσο του Δήμου Πεύκης, όσο και του ενιαίου Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, αλλά και ως πρώτος και μοναδικός, όπως φάνηκε από τη συνέχεια, πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Δασών & Περιβάλλοντος κατά την τετραετία 2007 –2010 αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω στους γνωρίζοντες και να ενημερώσω τους μη γνωρίζοντες για την πραγματικότητα.

Το θέμα του δάσους Μορέλλα ταλανίζει τον Δήμο από δεκαετίες και πολλές φορές αποφάσεις διοικήσεων του παρελθόντος έθεσαν την υπόθεσή  του σε μεγάλο κίνδυνο.

Το 2007, με προσωπική μου παρέμβαση, δημιουργήθηκε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Δασών & Περιβάλλοντος, που οι μετέπειτα διοικήσεις για δικούς τους λόγους απαξίωσαν. Υπό την προεδρία μου, με την προτροπή του συνόλου των προσώπων που στελέχωναν την τότε διοίκηση και φυσικά υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, επιτεύχθηκε η ενεργή συμμετοχή επιφανών πολιτών, σχετικών με το αντικείμενο.

Συγχρόνως, με τη βοήθεια ομάδας εθελοντών νομικών, αλλά και της Μαρίτας Κουρούπη και της Γωγώς Κωνσταντίνου, η εν λόγω Διαπαραταξιακή Επιτροπή δημιούργησε ολοκληρωμένο φάκελο της υπόθεσης του δάσους Μορέλλα και έθεσε επί τάπητος τις δυνατές λύσεις.

Το θέμα άγγιξε την τοπική κοινωνία και όλοι μαζί, μετά από ομόφωνες αποφάσεις, κάναμε παραστάσεις στο Δασαρχείο Πεντέλης, στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στα συναρμόδια υπουργεία, αλλά κυρίως είχαμε δυναμική και πολυπληθή παρουσία στις αίθουσες των δικαστηρίων, μεταφέροντας την αγωνία της πόλης προς κάθε κατεύθυνση.

Επίσης, να θυμίσω ότι έγιναν κινητοποιήσεις με τη διοργάνωση ημερίδας για το θέμα, με την παρουσία εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων, όλων ανεξαιρέτως των δημάρχων όμορων Δήμων και του τότε νομάρχη, αλλά κυρίως με τη συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών που αγκάλιαζαν κάθε προσπάθεια της Διαπαραταξιακής Επιτροπής.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν σειρά θετικών αποφάσεων που δρομολόγησαν τη λύση του θέματος του δάσους Μορέλλα.

Δυστυχώς, η σημερινή διοίκηση, λόγω του ότι όχι μόνο δεν έχει να παρουσιάσει κανένα ουσιαστικό έργο, αλλά κυρίως λόγω του ότι βρίσκεται στο ναδίρ της δημοτικότητάς της, κάνει μια αποτυχημένη προσπάθεια αντιμετώπισης των εσωτερικών παραταξιακών προβλημάτων της, μέσω ενός τόσο ευαίσθητου και σοβαρού θέματος, προσεταιριζόμενη συλλογικές προσπάθειες.

Αγαπητοί συμπολίτες, η όποια θετική εξέλιξη στην υπόθεση του δάσους Μορέλλα ανήκει σε όλους εσάς που σταθήκατε ενεργά πλάι μας στους αγώνες που δώσαμε όλοι μαζί χέρι – χέρι και όχι σε αυτούς που με επικοινωνιακά τερτίπια προσπαθούν να επιπλεύσουν πολιτικά.

Να γνωρίζετε ότι ο αγώνας για το δάσος Μορέλλα είναι συνεχής και ότι η παρουσία σας και η στήριξή σας κρίνεται αναγκαία, ανεξαρτήτως διοίκησης στον Δήμο μας.

Σταύρος Μονεμβασιώτης

τ. πρόεδρος Διαπαραταξιακής Επιτροπής Δασών & Περιβάλλοντος Δήμου Πεύκης

ΥΓ. Η κρυψίνοια που επικρατεί από την εποχή του «καλλικρατικού» Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στο θέμα του δάσους Μορέλλα, ο ευτελισμός των ευρέων τοπικών και πολιτικών συναινέσεων που είχαν δημιουργηθεί, με το σκεπτικό πως ότι έκανε η διοίκηση Θεοδωρακόπουλου ήταν κακό και μεμπτό, η έλλειψη ενημέρωσης, αλλά και η απαξίωση που επιδείχθηκε, ελπίζουμε ότι δεν έχουν οδηγήσει σε ολέθρια σφάλματα που θα τα πληρώσουν οι συμπολίτες μας στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet