Συμμαχία Πολιτών: Ο Δήμος «πετσόκοψε» 15 νερατζιές σε γειτονιά της Πεύκης
Ποιότητα Ζωής

Συμμαχία Πολιτών: Ο Δήμος «πετσόκοψε» 15 νερατζιές σε γειτονιά της Πεύκης

Ο Δήμος «πετσόκοψε» 15 νερατζιές σε γειτονιά της Πεύκης καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυσης – Πεύκης Συμμαχία Πολιτών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, στη γωνία Καποδιστρίου και Πρεβέζης, στην Κάτω Πεύκη, εμφανίστηκε προ τριημέρου συνεργείο του Δήμου για ένα τυπικό κλάδεμα των νεραντζιών. Με την αποχώρηση του συνεργείου η γειτονιά έμεινε με το στόμα ανοικτό καθώς, όπως αναφέρει η παράταξη, διαπίστωσε ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό κλάδεμα, αλλά για «πετσόκομμα», όπως το χαρακτήρισαν, 15 δένδρων. Ήταν φυσιολογικό να αναστατωθούν να ψάχνουν τους υπευθύνους, που ασφαλώς δεν ήταν τα μέλη του συνεργείου, τα οποία λειτουργούν με σαφείς εντολές των αρμοδίων.

Η «ομάδα δράσης της πόλης» που έχει συστήσει και στην Πεύκη και στη Λυκόβρυση η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση Συμμαχία Πολιτών για την αντιμετώπιση προβλημάτων στις γειτονιές, βρέθηκε επί τόπου μετά από τηλεφωνική ενημέρωση κατοίκων και διαπίστωσε ότι πράγματι οι νεραντζιές δεν έχουν απλώς κλαδευτεί, αλλά τα κλαδευτήρια και τα πριόνια προχώρησαν πολύ περισσότερο.

«Δεν πρόκειται ούτε για μουριές, ούτε για λεύκες όπου γίνεται πράγματι γερό κλάδεμα, αλλά έχουμε να κάνουμε με δένδρα εσπεριδοϊδών και αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο» μας είπαν οι κάτοικοι οι οποίοι  προσπαθούσαν από την πρώτη στιγμή να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους του Δήμου. «Δεν πήραμε καθαρές απαντήσεις και ανησυχούμε γιατί αυτές δεν είναι υπεύθυνες ενέργειες. Η διαβεβαίωση ότι μετά από καιρό θα μεγαλώσουν ξανά δεν αρκούν. Ελπίζουμε να μην προχωρήσουν σε τέτοιου είδους κλάδεμα και σε άλλα δένδρα της πόλης» τόνισαν.

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και τόνισε ότι αναμένει από τον Δήμο εξηγήσεις γι αυτή την εξέλιξη.

«Πολλές φορές έχει συζητηθεί το θέμα των κλαδεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο και προφανώς χρειάζεται υπεύθυνη αντιμετώπιση. Αλλά πέρα από αυτό διαπιστώνουμε ότι μετά από κλαδέματα η περιοχή αντιμετωπίζει θέματα καθαριότητας, αφού ακόμη και όταν μαζεύουν (με καθυστέρηση) τα κλαδιά, δεν καθαρίζονται οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια ούτε από τα φύλλα, ούτε από τα νεράντζια, ούτε από τα μικρά κλαδιά και οι συνέπειες είναι πολλές ιδιαιτέρως όταν ακολουθούν βροχές και βουλώνουν τα φρεάτια. Και κάτι τέτοιο παρατηρούμε ήδη στην Καποδιστρίου» τόνισε.

Και η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών καταλήγει με το εξής υστερόγραφο:

Ό,τι απέμεινε από το πεύκο που κόπηκε.

Λίγα μέτρα από τις νεραντζιές (Πρεβέζης και Θεσσαλονίκης) έπεσε πριν από λίγες ένα τεράστιο πεύκο (φωτογραφία). Οι υπηρεσίες του Δήμου το τεμάχισαν και άνοιξαν τον δρόμο. Το ερώτημα των κατοίκων είναι τι απέγιναν οι τόνοι της ξυλείας αυτού του πεύκου. Πού μεταφέρθηκαν; Το ίδιο ερώτημα τίθεται βεβαίως και για όλα τα δένδρα που υποχρεωτικά κόβουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Περιμένουμε απαντήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet