Συμμαχία Πολιτών: Πόσα χρόνια θέλετε κ. δήμαρχε για να πάρετε καπάκια για τους κάδους;
Ποιότητα Ζωής

Συμμαχία Πολιτών: Πόσα χρόνια θέλετε κ. δήμαρχε για να πάρετε καπάκια για τους κάδους;

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, καταφέρεται κατά της δημοτικής Αρχής του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφορικά με το επίπεδο καθαριότητας στον Δήμο, με αφορμή τους κάδους απορριμμάτων που -όπως υποστηρίζει- μένουν για χρόνια χωρία καπάκια, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Γ. Θεοδωρακόπουλου αναφέρονται τα εξής:

Το θέμα της καθαριότητας και γενικά των καθημερινών προβλημάτων στον Δήμο μας είναι μεγάλο. Έχουμε κουραστεί να το επισημαίνουμε, αλλά δεν θα σταματήσουμε, όσο κι αν ενοχλούμε κάποιους. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, η μεγαλύτερη δημοτική ομάδα της αντιπολίτευσης και  ο επικεφαλής, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, στις περισσότερες παρεμβάσεις του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της δημοτικής Αρχής.  

Ένα μεγάλο θέμα είναι οι κάδοι σκουπιδιών εκ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός δεν έχει ούτε καπάκι, με συνέπειες για την υγεία μας. Τρία χρόνια πέρασαν από τις τελευταίες εκλογές και η δημοτική Αρχή Μαυρίδη δεν έλυσε αυτό το απλό θέμα.

«Αλλά είναι δυνατόν να κάνουν τρία χρόνια για να προμηθευτούν  καπάκια για τους κάδους απορριμμάτων; Αν ήθελαν κι αν ασχολούνταν θα έλυναν το πρόβλημα σε μια εβδομάδα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να λυθεί ΤΩΡΑ, που ο κόμπος έφθασε στο χτένι και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι προ των πυλών», αναρωτήθηκε μιλώντας με κατοίκους ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. 

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της αδιαφορίας για την υγεία των κατοίκων θα σας πάμε 25 μήνες πίσω και θα αναφέρουμε απόσπασμα από τα πρακτικά της 5ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 24 Μαρτίου 2015, όταν ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, χρησιμοποιώντας όπως πάντα χαμηλούς τόνους, αναφέρθηκε σε αυτό ακριβώς το ζήτημα, στην καθαριότητα και στα καπάκια που έλειπαν ΚΑΙ τότε από τους κάδους.

Είχε πει στη συγκεκριμένη συνεδρίαση:

«Κύριε πρόεδρε, ν’ αρχίσω από τα καθημερινά, από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, γιατί έχει περάσει αρκετός χρόνος πια από τότε που ανέλαβε η νέα δημοτική Αρχή, οι ανοχές περνάνε σιγά-σιγά, ο κόσμος ζητάει από την αντιπολίτευση να είναι σωστή στον ρόλο της και ας ενοχλεί αυτό τη διοίκηση, η διοίκηση θέλει να μην ακούγεται κανένας, αλλά η αντιπολίτευση ψηφίστηκε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Ο ρόλος ο δικός μας, τουλάχιστον όπως τον βλέπουμε εμείς, είναι η άσκηση μιας γόνιμης αντιπολίτευσης, ο ρόλος ο δικός σας είναι να (σας πιέζουμε να) κάνετε όσο γίνεται καλύτερα τα καθήκοντά σας.

Για την καθαριότητα στην αρχή (της θητείας σας) μας είχε πει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ο κ. Σκαμάκης ότι όταν ανέλαβε (σημ. από τη δημοτική Αρχή Φωκιανού) δεν βρήκε σκούπα, δεν βρήκε τίποτα. Φαντάζομαι ότι τώρα έχει αγοράσει σκούπες. Άρα θα έπρεπε η καθαριότητα να είναι καλή. Δεν είναι. Αυτά τα λέγανε πριν από εκατό χρόνια οι Μαυρογιαλούροι. Δεν μπορούμε να τα λέμε εμείς σήμερα, δεν έχει καπάκια και δεν μπορούμε να βρούμε. Καπάκια βρίσκει όποιος θέλει και τα προχωράει κανονικότατα. Τα ακούγαμε και στην προηγούμενη θητεία (σημ. επί Φωκιανού) μετά από δύο χρόνια είδαμε καπάκια. Εκεί όμως που παρήγγειλαν εκατό, να παραγγείλουν διακόσια. Αυτό λέω».

Δυστυχώς 25 μήνες αργότερα λέμε ακριβώς τα ίδια γιατί στον Δήμο μας η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κι αυτό είναι κάτι που διαπιστώνουν πλέον όλοι οι πολίτες, στους περισσότερους τομείς. Την ίδια ώρα βέβαια που η δημοτική πλειοψηφία ασχολείται προφανώς με άλλα θέματα, όπως να προετοιμάσει φιέστες για να γλεντήσει για τη νίκη της στις εκλογές του 2014. Να κάνουν τα γλέντια τους, αλλά να ασχοληθούν και με την πόλη, η οποία τους εμπιστεύθηκε καλόπιστα την τύχη της για την πενταετία 2014-2019.

Υ.Γ. Η φωτογραφία με τις γάτες στους κάδους είναι σημερινή, έξω από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet