Συμμαχία Πολιτών: Σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων δίπλα στο Κλειστό Πεύκης
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων δίπλα στο Κλειστό Πεύκης

Ότι συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον χώρο που βρίσκεται δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο Πεύκης για τη μεταφόρτωση απορριμμάτων, κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων κατηγορεί τη δημοτική Αρχή του δημάρχου, Τάσου Μαυρίδη, ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Η παράταξη κάνει λόγο για «αίσχη της δημοτικής Αρχής που δεν έχουν τέλος» και δηλώνει ότι είναι σε επιφυλακή και ότι το επόμενη βήμα θα είναι σχετική καταγγελία στην αρμόδια υγειονομική υπηρεσία.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων δίπλα στο Κλειστό της Πεύκης
Τα αίσχη της δημοτικής Αρχής δεν έχουν τέλος

Αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία των κατοίκων της περιοχής και ιδιαιτέρως για τους νεαρούς αθλούμενους που κατά εκατοντάδες γυμνάζονται στο παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο της Πεύκης και το γήπεδο τένις, η δημοτική Αρχή συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον χώρο που βρίσκεται δίπλα στο κλειστό της Πεύκης για τη μεταφόρτωση απορριμμάτων, κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων. Η ευθύνη του δημάρχου, Α. Μαυρίδη, και του αντιδημάρχου καθαριότητας, Χρ. Σκαμάκη, είναι τεράστια.

Λίγες ημέρες από τις αποκαλύψεις της Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης για το απορριμματοφόρο να αδειάζει οργανικά σκουπίδια στον χώρο του κλειστού γίναμε μάρτυρες νέων αθλιοτήτων. Την Παρασκευή 17 Μαρτίου επισκεφτήκαμε για μια ακόμα φορά τον χώρο και διαπιστώσαμε τις καραμπινάτες παρανομίες της δημοτικής Αρχής. Και φυσικά υπάρχουν και οι φωτογραφίες.

Είχαν προηγηθεί δύο εκκλήσεις από κατοίκους της γειτονιάς. «Ελάτε να δείτε τα χάλια τους. Αν θέλουν να κάνουν μεταφόρτωση απορριμμάτων ας την κάνουν στο σπίτι τους και όχι εδώ» είπε ο ένας. «Σας παρακαλούμε κύριε Θεοδωρακόπουλε βοηθείστε μας, οι άνθρωποι κοντεύουν να μας τρελάνουν, δεν υπολογίζουν κανέναν» είπε ο δεύτερος.

Πραγματικά, ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχουν μετατρέψει σε μίνι χωματερή τον αθλητικό χώρο, για τον οποίο η διοίκηση Θεοδωρακόπουλου είχε ετοιμάσει μελέτη για επέκταση των γηπέδων. Όμως στα τέλη του 2010 η επικράτηση μετά τη γνωστή Μαυρογιαλούρικη προεκλογική εκστρατεία του Δ. Φωκιανού όχι μόνο ακύρωσε αυτά τα σχέδια, αλλά έκανε και μεγάλο κακό. Υποβάθμισε ολόκληρη την περιοχή. Στην αρχή προσπάθησε να επαναφέρει τη μίνι χωματερή που είχε δημιουργήσει η διοίκηση Καμάρα (που είχε αντιδήμαρχο τον σημερινό δήμαρχο) και είχε καταργήσει η δημοτική Αρχή του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και στη συνέχεια πήγε να κάνει χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων. Η γειτονιά αντέδρασε δυναμικά και ανάγκασε τον ανεκδιήγητο δήμαρχο να κάνει πίσω. Και τότε η παράταξή μας είχε σταθεί στο πλευρό των κατοίκων. Βεβαία δεν προχώρησαν ποτέ στη δημιουργία νέου γηπέδου. Προφανώς για να τιμωρήσουν τους νέους και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Και φθάσαμε στα αίσχη του σημερινού δημάρχου, τον οποίο έχει υπό κηδεμονία ο τέως. Σιγά-σιγά λοιπόν και αθόρυβα ο Α. Μαυρίδης μετέτρεψε τον χώρο σε μίνι σταθμό μεταφόρτωσης αδιαφορώντας αν στα δέκα μέτρα αθλούνται παιδιά και αν στα πενήντα μέτρα μένουν οικογένειες.

Η Συμμαχία Πολιτών, η μεγαλύτερη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης και ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αντέδρασαν δυναμικά στην κατάσταση αυτή. Και δεν θα αφήσουν τον δήμαρχο φάντασμα να υποβαθμίσει κι άλλο την πόλη.

«Δεν μπορεί να παίζει κανένας με την υγεία των κατοίκων. Το επόμενο βήμα μας είναι η καταγγελία στην αρμόδια υγειονομική υπηρεσία» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έθεσε προ των ευθυνών τους όλους τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, οι οποίοι από την ώρα που δεν διαμαρτύρονται γίνονται συνένοχοι.  

Είμαστε πλέον όλοι σε επιφυλακή…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet