Συμμαχία Πολιτών: Χωρίς πιστοποίηση οι μισές παιδικές χαρές του Δήμου
Ποιότητα Ζωής

Συμμαχία Πολιτών: Χωρίς πιστοποίηση οι μισές παιδικές χαρές του Δήμου

Τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης κατηγορεί η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης για την κατάσταση στις παιδικές χαρές του Δήμου.

Οι μισές παιδικές χαρές του Δήμου δεν έχουν πιστοποιηθεί, όπως απαιτεί ο νόμος, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, της οποίας επικεφαλής είναι ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Στον… αέρα οι μισές παιδικές χαρές του Δήμου μας, δεν έχουν πιστοποίηση
Με… ταμπελίτσες θέλει ο δήμαρχος να αποσείσει τις δικές του ευθύνες

Στον αέρα είναι οι μισές παιδικές χαρές του Δήμου μας, αφού δεν διαθέτουν πιστοποίηση όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. Τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή (Φωκιανού) όσο και η σημερινή (Μαυρίδη), δεν κατάφεραν να δώσουν λύση και προσπάθησαν να αποφύγουν τις ευθύνες τους τοποθετώντας στις μη πιστοποιημένες παιδικές χαρές μια ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά επιδιώκουν να μεταθέσουν τις ευθύνες του Δήμου στους γονείς των παιδιών. Κι όλα αυτά την ώρα που οι διοικήσεις τους έχουν κάνει σοβαρά λάθη.

Η ιστορία με την πιστοποίηση των παιδικών χαρών, η οποία παρέχεται όταν τηρούνται από τους δήμους κάποιοι βασικοί κανόνες ασφαλείας, είχε ημερομηνία λήξης τις 31 Δεκεμβρίου 2012. Τότε αρκετοί δήμοι επικαλέστηκαν τον Καλλικράτη και ζήτησαν παράταση και το υπουργείο Εσωτερικών μετέθεσε την ημερομηνία μέσα στην οποία έπρεπε να έχουν πιστοποιηθεί όλες οι παιδικές χαρές για τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Όμως πέρυσι τον Μάιο με αφορμή ένα τραγικό γεγονός στο Ελληνικό ο τότε υπουργός έφερε το χρονικό όριο στις 30 Ιουνίου 2014.

Ο Δήμος μας βρέθηκε ανέτοιμος να αντιμετωπίσει τα γεγονότα και ο τότε δήμαρχος κ. Φωκιανός έφθασε στο σημείο να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να… κλείσουμε τις παιδικές χαρές που δεν είχαν πιστοποίηση. Η πρότασή του προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και (ευτυχώς) δεν πέρασε. Και τότε αντί για έργα είδαμε στις παιδικές χαρές τις περίφημες ταμπελίτσες με τις οποίες ο δήμαρχος… ένιπτε τας χείρας του. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε…

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε πάντως πέρυσι το καλοκαίρι τη διάθεση ενός σημαντικού κονδυλίου για την αντικατάσταση των οργάνων και την αναμόρφωση των παιδικών χαρών οι οποίες δεν πληρούσαν τους όρους του νόμου. Εννοείται ότι και η νέα διοίκηση (Μαυρίδη) που ανέλαβε τυπικά την 1η Σεπτεμβρίου 2014, αλλά είχε εκλεγεί τον Μάιο, συνέχισε τη διαδικασία αυτή. Όμως ακόμα δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα και οι οκτώ από τις 17 συνολικά παιδικές χαρές δεν είναι ασφαλείς για τα παιδιά μας και άρα ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να λειτουργούν.

Φαίνεται ότι κάτι σοβαρό τρέχει στον Δήμο σχετικά με την υπόθεση των οργάνων γιατί οι διαγωνιστικές διαδικασίες πάσχουν και την αποκλειστική ευθύνη την έχει η διοίκηση του Δήμου. Το πώς και το γιατί θα μας απασχολήσει, όπως όλα δείχνουν, συντόμως. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι μισές παιδικές χαρές του Δήμου είναι ακόμα στον… αέρα και οι γονείς είναι ανάστατοι ζώντας από κοντά αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Πολλές φορές πάντως στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει θέσει το πρόβλημα των παιδικών χαρών. Όμως οι προσπάθειες, τόσο του επικεφαλής Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, όσο και των δημοτικών συμβούλων Κώστα Μπαλδεράνου και Νότας Σοκορέλη, βρήκαν από την άλλη πλευρά κλειστά αυτιά. Και στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν καταδεχτεί να ενημερώσουν το Σώμα ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Οι δημόσιες διαβεβαιώσεις του κ. Μαυρίδη  ότι οι παιδικές χαρές θα είναι όλες στη διάθεση των παιδιών πριν από το καλοκαίρι αποδεικνύονται ψεύτικες.

Υ.Γ. 1: Γιατί η διοίκηση του Δήμου δεν δίνει τα στοιχεία, σχετικά με τις παιδικές χαρές, τα οποία της έχει ζητήσει εγγράφως ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος από τις 4 Δεκεμβρίου 2014. Ο νόμος λέει εντός 30 ημερών. Τι φοβούνται και τι κρύβουν ο κ. Μαυρίδης και ο κ. Παπανικολάου; Μήπως η Τεχνική Υπηρεσία ακολουθεί δικούς της νόμους;

Υ.Γ. 2: Ακούγεται ότι ο διαγωνισμός για τα όργανα θα γίνει τώρα… κομματάκια δήθεν για να συντομευθεί. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η  διοίκηση του Δήμου θα δεχτεί να το διαπράξει… 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet