Συνεργασία Τ. Μαυρίδη με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων
Ποιότητα Ζωής

Συνεργασία Τ. Μαυρίδη με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων Γιώργο Κουράση και με τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου και πρώην δήμαρχο Πεύκης Παύλο Κάμαρα είχε στο γραφείο του το πρωί της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου 2015 ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση για θέματα που σχεδιάζει ο Δήμος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αναφέρθηκε η μετατροπή του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας αλλά και η αλλαγή από τη συμβατική καύση βενζίνης στα δημοτικά οχήματα με πετρέλαιο κίνησης ή φυσικό αέριο, προτάσεις οι οποίες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, θα αποφέρουν μεγάλη μείωση του κόστους και επιπλέον θα γίνει ένα βήμα για τη προστασία του αστικού περιβάλλοντος. Στον Δήμο ήδη, από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο υλοποιούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο πλαίσιο των δύο έργων ΕΣΠΑ (ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι και ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ) και αυτά αφορούν στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης, στο Ωδείο, στο Ειδικό σχολείο Κωφών και Βαρηκόων, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης και σε άλλα δημοτικά κτήρια.

Προτάθηκε επίσης να πραγματοποιηθεί διαδημοτική συνεργασία με άλλους όμορους δήμους με σκοπό την προστασία και περίθαλψη αδέσποτων ζώων. Επιπλέον, έγιναν συζητήσεις για να πραγματοποιηθούν μελέτες για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων και να αναζητηθούν οι βέλτιστες δράσεις για σωστή κυκλοφοριακή αγωγή μέσα στον Δήμο.

Ο κ. Μαυρίδης, τέλος, συζήτησε το ενδεχόμενο ένταξης του Δήμου σε χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ με στρατηγικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Ήδη ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης από το 2011 έχει συμπράξει με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων και ήταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τους πρώτους Δήμους που εκπόνησε και υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την εξοικονόμηση ενέργειας έως το 2020.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet