Συνεχίζονται οι δενδροφυτεύσεις στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Ποιότητα Ζωής

Συνεχίζονται οι δενδροφυτεύσεις στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στη φύτευση εποχιακών, κωνοφόρων δένδρων, θάμνων και καλλωπιστικών φυτών προχώρησε το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε κεντρικούς δρόμους και παρτέρια του Δήμου.

Η παρέμβαση αυτή, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «κατά κοινή ομολογία, αναβαθμίζει αισθητικά την εικόνα των δρόμων του Δήμου».

O δήμαρχος Λυκόβρυση – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Ήταν η πρώτη δενδροφύτευση για το 2018 και θα ακολουθήσουν και άλλες. Υπολογίζουμε ότι έχουμε φυτέψει πάνω από 6.000 δένδρα και άλλα φυτά από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα. Όπως έχω πει και παλαιότερα, η φροντίδα του περιβάλλοντος αποτελεί για μένα βασική προτεραιότητα, ενώ ο καλλωπισμός που γίνεται αναδεικνύει αισθητικά τον Δήμο μας».

Πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης φυτεύτηκαν, σύμφωνα με τον Δήμο, τρεις φοίνικες, δύο εξ αυτών στην πλατεία Υδατόπυργου και ένας στην Ελευθερίου Βενιζέλου. Άλλοι δύο φοίνικες φυτεύτηκαν στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης, στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου και στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.

Στην Πεύκη φυτεύτηκαν, επίσης, μΊα μανόλια (Κολοκοτρώνη και Βιτσίου), μΊα ελιά (Πολυτεχνείου), ένα πεύκο (Κορίνθου και Θεσσαλονίκης) και τρεις νεραντζιές (Μικράς Ασίας και Ιωαννίνων, Κυζιρίδη, Ιωαννίνων και Κωνσταντινουπόλεως). Σε αρκετά σημεία φυτευτήκαν δάφνες (Καποδιστρίου και Άνδρου, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, πεζόδρομος έξω από το 2ο Γυμνάσιο, Ιωαννίνων και Κωνσταντινουπόλεως, Κουντουριώτου και Στρατηγού Δαγκλή). Τέλος, φυτεύσεις έγιναν ακόμη στην οδό Αρτέμιδος, στον πεζόδρομο Πλαστήρα, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Κονίτσης και στο Δάσος Κάσδαγλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet