“Τριβές” μεταξύ Τ. Μαυρίδη και Γ. Καραμέρου για τον αγωγό της Κηφισιάς
Ποιότητα Ζωής

“Τριβές” μεταξύ Τ. Μαυρίδη και Γ. Καραμέρου για τον αγωγό της Κηφισιάς

Νέα διάσταση παίρνει το θέμα του έργου κατασκευής δικτύου ομβρίων και συλλεκτήρων στον Δήμο Κηφισιάς, στα όρια με τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, καθώς φαίνεται ότι το ζήτημα αρχίζει να προκαλεί… τριβές μεταξύ του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσου Μαυρίδη και του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργου Καραμέρου.

Μία αποστροφή του αντιπεριφερειάρχη, σε συνέντευξή του σε τοπικό μέσο, όπου εκφράζει την απορία του για το πώς δεν μπόρεσε ο δήμαρχος να ενημερωθεί την εξέλιξη ενός έργου που πραγματοποιείται στα όρια του Δήμου του, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του τελευταίου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης αντιτίθεται στην υλοποίηση του έργου, καθώς πιστεύει ότι το ρέμα της Πύρνας δεν μπορεί να «σηκώσει» τον σχεδιασμό για υποδοχή όλων των νερών απορροής από τον γειτονικό Δήμο. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του κ. Τ. Μαυρίδη στο θέμα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 10 Ιανουαρίου 2015, όπου μεταξύ άλλων κατηγορεί την Περιφέρεια Αττικής για μη ενημέρωση του Δήμου πάνω στο σχετικό έργο, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις (Κατασκευή αγωγού ομβρίων στην Κηφισιά και επιπτώσεις στο ρέμα της Πύρνας) – (δες σχετικό βίντεο).

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσου Μαυρίδη:

Αναφορικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Καραμέρος σε τοπικό μέσο ενημέρωσης και ανέφερε σχετικά με το όνομα του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Μαυρίδη Αναστάσιου ότι απορεί πώς δεν μπόρεσε ο δήμαρχος να ενημερωθεί για την πορεία του έργου της Πύρνας, το οποίο πραγματοποιείται στα όρια του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα κάτωθι.

Έγγραφο (1)Ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης αναφέρει ότι: “Ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ζητήσει με έγγραφά τους τρεις φορές (14681/16-12-2014, 14943/22-12-2014, 1114/29-01-2015) από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά έγγραφα, στοιχεία όπως και επικυρωμένα αντίγραφα του φακέλου του έργου (τεχνική μελέτη και περιγραφή, μελέτη τροποποίησης του έργου, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μελέτη οριοθέτησης και σύμβαση έργου και παράτασης αυτής), τα οποία μέχρι και σήμερα δεν έχουν περιέλθει στις υπηρεσίες του Δήμου, παρότι έχουν γίνει επανειλημμένες οχλήσεις και από το γραφείο του δημάρχου για την άμεση αποστολή τους.

Κατόπιν τούτου, γίνεται σαφές ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης δεν έχει λάβει ουδεμία επίσημη απάντηση για το έργο “Δίκτυο ομβρίων και συλλεκτήρων στο ΟΤΑ Κηφισιάς.

Έγγραφο (2)

Έγγραφο (3)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet