Διερευνώντας τα οφέλη κίνησης με Φυσικό Αέριο σε τοπικό επίπεδο
Ποιότητα Ζωής

Διερευνώντας τα οφέλη κίνησης με Φυσικό Αέριο σε τοπικό επίπεδο

Η κίνηση των οχημάτων, είτε ιδιωτικής είτε επαγγελματικής χρήσης, με φυσικό αέριο (Φ.Α.) είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της οικολογικής αυτοκίνησης, όπως προέκυψε από το συνέδριο με τίτλο «Natural GasVehicles Europe 2014» στο οποίο συμμετέχει ο δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης και λαμβάνει χώρα στο Άμστερνταμ το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πολύ χρήσιμο.

Όπως σημειώθηκε στο συνέδριο, τα οφέλη από τη χρήση οχημάτων φυσικού αερίου, εκτός από τα περιβαλλοντικά (οι κινητήρες φυσικού αερίου παράγουν 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα) είναι πράγματι εντυπωσιακά. Εξοικονόμηση πόρων, καθαρότερο περιβάλλον, οικονομία, υψηλή αποδοτικότητα και λιγότερη ηχορύπανση. Ήδη, όπως έγινε γνωστό μέσα από το Συνέδριο περισσότερες από 80 χώρες χρησιμοποιούν φυσικό αέριο στα δημοσίας χρήσης οχήματα τους όπως λεωφορεία, απορριμματοφόρα και ταξί αλλά και σε πολλές επιχειρήσεις, βιομηχανίες ακόμα και στην ηλεκτροπαραγωγή. Ιδιαιτέρως χρήσιμες ήταν οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν για αυτό το θέμα από τους εκπροσώπους των δήμων της  Στοκχόλμης και της Μαδρίτης.

Η χρήση φυσικού αερίου στα δημοτικά οχήματα έχει πράγματι πολλές προοπτικές και κερδίζει συνεχώς έδαφος διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα. «Μένει να διερευνήσουμε τα οφέλη και σε τοπικό επίπεδο», δήλωσε ο κ. Μαυρίδης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Να σημειωθεί ακόμα, ότι στο συνέδριο συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων Παύλος Καμάρας, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι υπάρχει ήδη εισηγητική πρόταση του Συνδέσμου για το θέμα της χρήσης φυσικού αερίου στα δημοτικά οχήματα έτσι ώστε να παρουσιαστεί άμεσα στους δήμους μέλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet