Τ. Μαυρίδης προς εργαζόμενους: «Να συμβάλλετε στην εξοικονόμηση ενέργειας»
Ποιότητα Ζωής

Τ. Μαυρίδης προς εργαζόμενους: «Να συμβάλλετε στην εξοικονόμηση ενέργειας»

«Η εξοικονόμηση ενέργειας και η εν γένει ορθή ενεργειακή διαχείριση και συμπεριφορά, είναι μία από τις βασικότερες προτεραιότητες του Δήμου μας, καθώς το καίριο αυτό ζήτημα συνδέεται άμεσα με την προστασία του αστικού περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, τη μείωση του κόστους, τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη», τόνισε  σε επιστολή που απέστειλε προς όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Αναστάσιος Μαυρίδης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Μαυρίδης με την επιστολή του αυτή κάλεσε όλους του εργαζομένους «να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας που γίνεται από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης», παρακολουθώντας τα σεμινάρια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και Μάιο, αρχής γενομένης από τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015.

Στόχος του Δήμου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης, είναι «να γίνουν οι εργαζόμενοι κοινωνοί των καλών ενεργειακών πρακτικών στο χώρο εργασίας, στην οικία τους, ακόμη και στον τρόπο οδήγησή τους, αποτελώντας ταυτόχρονα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συνδημότες τους».

«Η δική σας προσπάθεια, η δική σας ενεργειακή συμπεριφορά, θα καθορίσει την επιτυχία του εγχειρήματος. Εσείς καλείστε να αποτελέσετε το παράδειγμα για τους κατοίκους. Εσείς καλείστε να γίνετε οι κοινωνοί του μηνύματος, αντιλαμβανόμενοι πως δεν είναι απλώς και μόνο καθήκον, αλλά πρωτίστως τρόπος ζωής», υπογράμμισε με έμφαση.

Ο δήμαρχος, τέλος τονίζοντας πως «ο ενημερωμένος πολίτης, είναι ο ευαισθητοποιημένος και ενεργός πολίτης»,  έκλεισε την επιστολή του καλώντας «όλους μαζί και τον καθένα χωριστά, να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να δράσουμε. Να κάνουμε την εξοικονόμηση ενέργειας καθημερινή μας συνήθεια και τρόπο ζωής».

Τα σεμινάρια των εργαζομένων εντάσσονται στις δράσεις της Πράξης «Εξοικονόμηση Ενέργειας Πεύκης», την οποία υλοποιεί ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ», στοχεύοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων των κτηρίων και των κοινόχρηστων χώρων του.

Το έργο,  που  υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε., στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015, περιλαμβάνει στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης τις παρακάτω βασικές δράσεις:

  • Ενεργειακή αναβάθμιση στο κτήριο του 1ου Γυμνασίου Πεύκης (Κοραή και Καζαντζάκη).
  • Ενεργειακή αναβάθμιση στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων/ Ωδείου (Πλάτωνος και Βουλγαροκτόνου).
  • Ενεργειακή αναβάθμιση στο ΚΑΠΗ Πεύκης (Πατρ. Γρηγορίου Ε’ ).
  • Δράσεις ενημέρωσης εργαζομένων του Δήμου, κατοίκων, σχολείων και παιδικών σταθμών για τη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος στην επιστολή του: «Πρόκειται για ένα σύγχρονο αναπτυξιακό έργο που θα συμβάλλει στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τα δε οφέλη των δράσεων είναι σημαντικά και απτά για όλους, για τον κάθε κάτοικο χωριστά, αλλά και για τον Δήμο συνολικά:

  • Περιορισμός της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
  • Αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων.
  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας, διαβίωσης, μετακίνησης.
  • Μείωση ενεργειακής κατανάλωσης για θέρμανση και ψύξη.
  • Μείωση των δημοτικών δαπανών.
  • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet