Προσφυγή Κωνστάντου κατά της απόφασης για το ειδικό τέλος
Ποιότητα Ζωής

Προσφυγή Κωνστάντου κατά της απόφασης για το ειδικό τέλος

Προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης για 50% μείωση του ειδικού τέλους που έχει επιβληθεί στους κατοίκους της Λυκόβρυσης για το έργο ανάπλασης στο Ο.Τ.9 κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Κωνστάντος.

Ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση-Πεύκη.- εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Κατατέθηκε σήμερα, 12 Ιουλίου 2016, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προσφυγή κατά της απόφασης 116/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης με την οποία μειώνεται το ειδικό τέλος Λυκόβρυσης 50%, αντί να καταργείται λόγω εκπλήρωσης του σκοπού επιβολής του.

Η απόφαση της περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 7ης Ιουλίου 2016, για ανάληψη σε ποσοστό 100% του υπολειπόμενου κόστους του έργου που υλοποιείται στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης από την Περιφέρεια Αττικής, διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή ολοκλήρωσή του. Μια απόφαση αναμφίβολα θετική, επιθυμητή, κοινωνικά και πολιτικά δίκαιη για τους κατοίκους της Λυκόβρυσης, που έχουν επιβαρυνθεί οικονομικά μέσω του ειδικού τέλους, χρηματοδοτώντας την αγορά του οικοπέδου και το 30% του έργου.

Προσφυγή Δ. ΚωνστάντουΣύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, την ημερομηνία λήψης της απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, είχαν ικανοποιηθεί σε ποσοστό 100% οι υποχρεώσεις προς τον εργολάβο του έργου, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα από την είσπραξη του ειδικού τέλους Λυκόβρυσης υπερέβαιναν όσα χρειάζονταν για την εφάπαξ αποπληρωμή του δανείου που έχει συναφθεί για την αγορά του οικοπέδου με την τράπεζα Πειραιώς.

Δυστυχώς η διοίκηση του κ. Μαυρίδη, με τη θετική ψήφο 16 δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και της ανεξάρτητης κ. Παπαδημούλη, επέλεξε αντί της πλήρους κατάργησης του ειδικού τέλους Λυκόβρυσης, τη μείωσή του σε ποσοστό 50%.

Με την απόφαση αυτή, το τέλος από ειδικό και έκτακτο, μετατράπηκε σε μόνιμη οικονομική επιβάρυνση μεταβαλλόμενου σκοπού, που θα ξεπεράσει τα 850.000 ευρώ μέχρι το 2019 για τις οικογένειες της Λυκόβρυσης.

Είναι βέβαιο ότι στις δημοτικές εκλογές του 2014 οι δημότες της Λυκόβρυσης δε μας παρείχαν έγκριση ή εξουσιοδότηση είτε για αλλαγή του σκοπού του ειδικού τέλους, είτε για διατήρηση, εφόσον οι λόγοι επιβολής του έχουν εκπληρωθεί.

Για την ακριβή ενημέρωση των συμπολιτών μας παραθέτουμε τα ονόματα των 17 δημοτικών συμβούλων που με τη θετική τους ψήφο ενέκριναν την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων της Λυκόβρυσης, διατηρώντας το ειδικό τέλος έστω και με μείωση 50%: Νικολιδάκης Κωνσταντίνος, Τσελέντας Αντώνιος, Σκαμάκης Χρήστος, Ποριώτου – Χρούσου Γεωργία, Πατούλη – Σταυράκη Μαρίνα, Πανταζής Παναγιώτης, Μαμαλάκη Μαριάννα, Φραϊδάκης Εμμανουήλ, Παπανικολάου Ευάγγελος, Ασπραδάκη – Καλοζούμη Άννα, Μποτίνης Παύλος, Φωτίδης Χρήστος, Καρύμπας Γεώργιος, Γκαραβέλας Νικόλαος, Κατραμάδος Δημήτριος, Τσεκούρα Ευθυμία και Παπαδημούλη-Βατσακλή Ευανθία.

Όσον αφορά στην επίκληση ολοκλήρωσης του ημιτελούς κλειστού γηπέδου Λυκόβρυσης από τον δήμαρχο κ. Μαυρίδη, να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι και λίγες εβδομάδες πριν, ο ίδιος, επιφανή στελέχη της παράταξής του, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Λυκόβρυσης με πολυετή θητεία και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κ. Καραμέρος, αγωνίζονταν, ανεπιτυχώς ευτυχώς, για τη μετατροπή του σε διαδημοτικό, υπερτοπικό πράσινο σημείο, ερήμην των θεσμικών οργάνων του Δήμου και της βούλησης των συμπολιτών μας. Η καταστατική υποχρέωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δημιουργούν και να προσφέρουν στους κατοίκους κοινόχρηστους χώρους, όπως είναι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν μπορεί να μετακυλίεται σε επίπεδο ανεύρεσης οικονομικών πόρων και χρηματοδότησης στους πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet