Μ. Πάγκαλος: Ασύστολα ψεύδη «ανεξάρτητων» για το Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση
Ποιότητα Ζωής

Μ. Πάγκαλος: Ασύστολα ψεύδη «ανεξάρτητων» για το Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση

Απάντηση «στην ενορχηστρωμένη επίθεση “ανεξάρτητων” δημοτικών συμβούλων» δίνει ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης-Πεύκης. Ο κ. Μανόλης Πάγκαλος κάνει λόγο για «μικροπολιτική και γκεμπελική λογική», οι οποίες χαρακτηρίζουν την πρόσφατη ανακοίνωση των Βασιλική Νικολαροπούλου, Προκόπη Μπελεχρή και Γιώργου Κωνσταντόπουλου σχετικά με το ειδικό τέλος που έχει επιβληθεί στους κατοίκους της Λυκόβρυσης για το έργο στο Ο.Τ.9 («Άστοχοι χειρισμοί» κι «επικίνδυνος λαϊκισμός» για το Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση).

Στην ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής επαναλαμβάνει τις θέσεις του πάνω στο επίμαχο θέμα, καθώς και στην πρότασή του για την αποτελεσματικότερη, σύμφωνα με εκείνον, διευθέτησή του.

Ειδικότερα, ο κ. Μ. Πάγκαλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Για μια ακόμη φορά η μικροπολιτική και η γκεμπελική λογική έκαναν την επανεμφάνισή τους μέσα σε λίγες μέρες, μέσα από ανακοίνωση «ανεξάρτητων» δημοτικών συμβούλων.

Οι συνάδελφοι κα Κική Νικολαροπούλου, κος Προκόπης Μπελεχρής και κος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, που απουσιάζουν κατ’ εξακολούθηση από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, απέχοντας από τα θεσμικά δρώμενα της πόλης μας, ξαφνικά εμφανίζονται και καταγγέλλουν!

Με την ανακοίνωσή τους της 12 Ιουλίου 2016 καταγγέλλουν τέσσερις επικεφαλής παρατάξεων, μεταξύ των οποίων και  τον υπογράφοντα το παρόν, για «…πολιτική παρουσία και ενέργειες μνημείο λαϊκισμού και αδίστακτου τυχοδιωκτισμού, που είναι επικίνδυνες για ολόκληρο τον Δήμο και τους πολίτες του…».

Αναρωτιέμαι, όταν οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι δεν είναι παρόντες σε σημαντικές συνεδριάσεις, όταν δεν είναι αυτήκοοι μάρτυρες γεγονότων, πώς μπορούν να συνάγουν τέτοια συμπεράσματα, να εκφράζουν τέτοιες βερμπαλιστικές προτάσεις και να βεβαιώνουν καταστάσεις δήθεν «αδιανόητων ενεργειών» ή «μνημείων λαϊκισμών»;

Οι συνάδελφοι ή ψεύδονται ξεδιάντροπα ή αποδέχονται πηγή πληροφόρησης που με μαεστρία τούς διοχετεύει ψεύδη.

Αδιαφορώ πραγματικά για τις αιτίες των ασύστολων ψευδών τους, γνωρίζοντας ότι η αλήθεια πάντοτε λάμπει!

Όσον αφορά στο… αντικείμενο της ανακοίνωσή τους, η Ριζοσπαστική Ανατροπή έχει ξεκάθαρα δηλώσει και ο υπογράφων υποστηρίζει «λόγω και έργω», ότι:

  1. Το έργο στο Ο.Τ.9 πρέπει να τελειώσει, για να μη γίνει ένα ακόμα αρνητικό σημείο της περιοχής, όπως το ημιτελές εγκαταλελειμμένο, κατακλεμμένο κλειστό γυμναστήριο, που ρημάζει με ευθύνη όλων των διοικήσεων των τελευταίων χρόνων!
  2. Η ανάληψη από την Περιφέρεια κατά 100% του κόστους του έργου, που ήλθε με υπερβάλλουσα καθυστέρηση, ήταν και είναι μονόδρομος, γιατί, αν δεν λάμβανε η Περιφέρεια τέτοια απόφαση, ο Δήμος δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει το έργο!
  3. Από τη στιγμή που η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την πληρωμή του έργου, πρέπει να σταματήσει ο Δήμος να εισπράττει το ειδικό τέλος, γιατί εκλείπει ο λόγος ύπαρξης του!
  4. Είμαστε σταθερά αρνητικοί στην κατασκευή έργων με «ειδική φορολόγηση» των πολιτών!
  5.  Είμαστε σταθερά αντίθετοι στην κάλυψη από τους πολίτες λανθασμένων χειρισμών των δημοτικών Αρχών και την οποιαδήποτε επιβάρυνσή τους από «διεκδικήσεις» εργολάβων!
  6. Θεωρούμε ιδιαίτερα υψηλό το κόστος του έργου στο Ο.Τ.9, και με την ολοκλήρωσή του δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε σε έλεγχο του κόστους!

Να υπενθυμίσω στους «διαρρηγνύοντες τα ιμάτιά τους» συναδέλφους ότι αν στους υπολογισμούς τους έβαζαν δύο απαραίτητες παραμέτρους (αφενός τη δεδομένη, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εισροή περίπου 40.000€ μηνιαίως μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή ποσού πάνω από 200.000€, και αφετέρου τη δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής του δανείου, που θα οδηγήσει και σε μείωση των οφειλόμενων μέχρι το τέλος του 2019 τόκων) θα διαπίστωναν και εκείνοι ότι δεν χρειάζεται η μέσω του «ειδικού τέλους» συνέχιση της φορολόγησης των πολιτών της Λυκόβρυσης.

Τέλος, μάλλον θα ήταν άθλος για τους τρεις συναδέλφους αν έβγαιναν και έλεγαν την αλήθεια στους πολίτες, δηλαδή ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Ιουνίου 2016 εν τέλει ετέθησαν δύο προτάσεις προς ψήφιση:

  • Η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως είχε διαμορφωθεί με την παρέμβαση του δημάρχου, που προέβλεπε την κατά 50% μείωση του ειδικού τέλους και διαμόρφωσή του σε 0,40€ ανά τ.μ. και η οποία πλειοψήφησε οριακά με τη… συνδρομή της τέταρτης «ανεξάρτητης» συμβούλου.
  • Η μειοψηφήσασα πρόταση του υπογράφοντος που περιείχε την κατάργηση του ειδικού τέλους των 0,80€ ανά τ.μ.,  αφού συνυπολογισθούν το υφιστάμενο αποθεματικό, οι μη καλυπτόμενες από την Περιφέρεια υποχρεώσεις προς τον εργολάβο και η αποπληρωμή του δανείου.

Για την Ιστορία, οι τρεις συνάδελφοι προτίμησαν να δηλώσουν «παρών»…

Αγαπητοί Κική, Γιώργο και Προκόπη δώσατε έναν όρκο ότι θα προστατεύσετε τους συμπολίτες μας… τηρήστε τον!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet