«Αλήθειες και… ψέματα για το Ο.Τ. 9 της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης»
Ποιότητα Ζωής

«Αλήθειες και… ψέματα για το Ο.Τ. 9 της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης»

Για «επικοινωνιακή πολιτική αποπροσανατολισμού» στο θέμα του έργου ανάπλασης του Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση από μέρους των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, Μανόλη Πάγκαλου και Δημήτρη Κωνστάντου κάνουν λόγο οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας της Λυκόβρυσης.

Αναφορικά με το ειδικό τέλος που έχει επιβληθεί στους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης για την αποπεράτωση του έργου, οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας τονίζουν ότι, έπειτα από τη μείωση αυτού (από 0,80 ευρώ/ τ.μ. σε 0,40 ευρώ/ τ.μ.), τα δημοτικά τέλη της Λυκόβρυσης είναι φθηνότερα από αυτά της Πεύκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των δημοτικών και τοπικών συμβούλων Λυκόβρυσης της πλειοψηφίας:

Αλήθειες και… ψέματα… για το Ο.Τ. 9 της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης!

Αναρωτιόμαστε γιατί οι κ.κ. Θεοδωρακόπουλος, Πάγκαλος και Κωνστάντος παραβρέθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε και επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση του έργου που εξελίσσεται στο Ο.Τ. 9 κατά 100% από την Περιφέρεια Αττικής.

Ήθελαν να σταματήσουν την ανάπλαση στο Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση;

Αν ναι, οι προσπάθειες τους πέφτουν στο κενό και είναι υπόλογοι στους πολίτες του Δήμου. Αν όχι οφείλουν να στηρίξουν ανοιχτά αυτή την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για τη χρηματοδότηση του έργου στο 100% από την Περιφέρεια.

Παρακολουθούμε πολλούς μήνες τώρα, για να μην πούμε χρόνια, προσπάθειες ματαίωσης της μεγάλης ανάπλασης στο Ο.Τ. 9, ανάπλαση την οποία αποφάσισαν οι πολίτες της Λυκόβρυσης στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Μια μεγάλη ανάπλαση η οποία περιλαμβάνει δύο κολυμβητήρια (για μικρούς και  μεγάλους), πλατεία 2,5 στρεμμάτων, μεγάλο αναψυκτήριο, υπαίθριο θέατρο και υπόγειο πάρκινγκ 30 θέσεων. Προηγήθηκε η αγορά του Ο.Τ. 9 (έκτασης 7 στρεμμάτων) από τον πρώην Δήμο Λυκόβρυσης με 2.500.000 ευρώ, όταν η εκτίμηση των ορκωτών εκτιμητών, του υπουργείου Οικονομικών, ήταν 4.800.000 ευρώ και η αγοραία αξία του 8.000.000 ευρώ (το 2004). Η αγορά του έγινε δυνατή μόνο με την επιβολή του ειδικού τέλους 0,8 ευρώ/ τ.μ.  σε έναν Δήμο με μικρή πιστοληπτική δυνατότητα και αυτό με τη σειρά του κατέστησε δυνατή τη λήψη δανείου από την τράπεζα Πειραιώς ύψους 2.500.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το ειδικό τέλος (0,8 ευρώ /τ.μ.) προστέθηκε στα πολύ χαμηλά δημοτικά τέλη της Λυκόβρυσης (1,27 ευρώ/ τ.μ.) σε σχέση με της Πεύκης (1,70 ευρώ / τ.μ.). Το σύνολο των ανταποδοτικών τελών στη Λυκόβρυση φθάνει τα 2,07 ευρώ/τ.μ.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου, η δημοτική Αρχή πρότεινε τη μείωση του ειδικού τέλους κατά 50% (δηλαδή μειώνεται από 0,8 ευρώ/ τ.μ. στα 0,4 ευρώ/ τ.μ.). Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Υπερψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο κα Παπαδημούλη. Έτσι τα δημοτικά τέλη της Λυκόβρυσης διαμορφώνονται στα 1,67 ευρώ/ τ.μ., χαμηλότερα και από τα δημοτικά τέλη της Πεύκης. Ποιο είναι λοιπόν το χαράτσι που τάχα ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να πληρώσουν οι Λυκοβρυσιώτες; Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια επικοινωνιακή πολιτική αποπροσανατολισμού των κ.κ. Πάγκαλου, Κωνστάντου και Θεοδωρακόπουλου, η οποία έχει στόχους:

  • Να αποπροσανατολίσει τους δημότες της Λυκόβρυσης, που εμφανίζονται ως θύματα της δημοτικής Αρχής και ημών των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων από τη Λυκόβρυση, που τάχα τους «χαρατσώνουμε».
  • Να εμφανιστούν αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πεύκης ως δήθεν «σωτήρες» της Λυκόβρυσης, ενώ είναι γνωστό το πολιτικό τους μένος για τους Λυκοβρυσιώτες, που με διαφορά τους αποδοκίμασαν στις δημοτικές εκλογές. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος δεν αναφώνησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Λυκόβρυση είναι εκτός Ελλάδας;
  • Να αποκρύψουν ότι το μόνο χαράτσι που πληρώνουν οι Λυκοβρυσιώτες είναι η συμμετοχή τους, χωρίς μάλιστα να το χρωστάνε, στα χρέη που φόρτωσε και στους Πευκιώτες ο κ. Ι. Θεοδωρακόπουλος, διπλασιάζοντας σε μια τετραετία (2007-2010) τις οφειλές της Πεύκης που παρέλαβε, χωρίς να κάνει τίποτα. Ο σχεδόν διπλάσιος δημοτικός φόρος, που πληρώναμε στη Λυκόβρυση (0,45 ευρώ αντί για 0,24 ευρώ) από το 2011-2015 πού πήγαινε;

Δεν γνωρίζουν ότι με την ολική αφαίρεση του ειδικού τέλους το ταμειακό υπόλοιπο που απομένει, δηλαδή 800.000 ευρώ, δεν επαρκεί για να αποπληρώσει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του έργου;

Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν εκκρεμότητες όπως:

  • 825.000 ευρώ για το υπόλοιπο του δανείου.
  • 285.000 ευρώ συν οι τόκοι, από απαίτηση του αναδόχου, λόγω διακοπής εργασιών που προέκυψαν από την Περιφέρεια αλλά επιβαρύνουν τον Δήμο που έχει το έργο.
  • Ποσά που θα πρέπει να πληρωθούν στον ανάδοχο από τιμολογήσεις μέχρι να αναλάβει η Περιφέρεια την ολική αποπληρωμή του έργου, μετά από τον προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  • Ποσά για τη φύλαξη του έργου, μέχρι την πλήρη λειτουργία του.

Με βάση τα προαναφερθέντα:

Καταγγέλλουμε τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες συναδέλφων της μειοψηφίας και τους αφήνουμε στην κρίση των δημοτών.

Γιατί πήγαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου οι κ.κ. Θεοδωρακόπουλος, Πάγκαλος και Κωνστάντος;

Μήπως για να στηρίξουν την προσπάθεια που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική Αρχή και κατάφερε να ολοκληρώσει η σημερινή δημοτική Αρχή, για να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής τη χρηματοδότηση κατά 100% για το υπόλοιπο του έργου;

Θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν οι διάφοροι κατά καιρούς όψιμοι υποστηρικτές της Λυκόβρυσης που κόπτονται με κροκοδείλια δάκρυα για το  ειδικό τέλος, ότι στη Λυκόβρυση δεν θα βρουν γόνιμο έδαφος οι πολιτικά δόλιες επιδιώξεις τους.

Τέλος, εμείς οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης, της πλειοψηφίας, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους όσους μας τίμησαν και μας τιμούν επί σειρά ετών με την ψήφο τους, ότι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του ενιαίου Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης μακριά από μικροπολιτικές και ύστερες σκέψεις!

Άλλωστε, όλες μας οι ενέργειες γίνονται στο προσκήνιο και όχι στο… παρασκήνιο, αφήνοντας μας «εκτεθειμένους» στην κρίση των συμπολιτών μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης

Νικολιδάκης Κωνσταντίνος

Σκαμάκης Χρήστος

Τσελέντας Αντώνιος

Ποριώτου Γεωργία

Οι τοπικοί σύμβουλοι Λυκόβρυσης

Σπέη Αθανασία

Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος

Μουστάκη Αικατερίνη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet