Μ. Πατούλη: Οφείλουμε να βρούμε ρεαλιστική λύση για το Ο.Τ.9
Ποιότητα Ζωής

Μ. Πατούλη: Οφείλουμε να βρούμε ρεαλιστική λύση για το Ο.Τ.9

«Οφείλουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και ευθύνη υπέρ ρεαλιστικών μέτρων που ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας» δήλωσε σχετικά με το έργο στο Ο.Τ. 9 της Λυκόβρυσης και την κατάργηση του Ειδικού Τέλους η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον, Αθλητισμός, Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ τοποθετήθηκε σχετικώς κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, όπου σχετικά με τα όσα έχουν λεχθεί για το συνεχιζόμενο έργο του Ο.Τ 9 στη Λυκόβρυση τόνισε τα εξής:

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι θετική γιατί εξασφαλίζεται η ομαλή και έγκαιρη υλοποίηση του σημαντικού έργου για τους κατοίκους της Λυκόβρυσης και του Δήμου συνολικά στο Ο.Τ. 9.

Η πλήρης ανάληψη του κόστους του έργου από την Περιφέρεια Αττικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Ειδικό Τέλος, όπως φαίνεται και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωσή του σε ποσοστό 50%.

Ο επείγων χαρακτήρας για τη λήψη αυτής της απόφασης δεν επέτρεψε χρονικά μια περαιτέρω αναλυτική συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα, ή μη, πλήρους κατάργησης του Ειδικού Τέλους αλλά και της σύνδεσής του με άλλα αναγκαία έργα, όπως το ημιτελές κλειστό Γυμναστήριο.

Ωστόσο, αν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία που αποδεικνύουν την οικονομική δυνατότητα του Δήμου για πλήρη κατάργηση του Ειδικού Τέλους τότε οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μας προς την κατεύθυνση πλήρους ελάφρυνσης των συμπολιτών μας. Να σας υπενθυμίσω ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να υποβληθεί τεχνοοικονομική μελέτη για την ολοκλήρωση του Κλειστού της Λυκόβρυσης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Αυτό σας το λέω γιατί, γνωρίζοντας μέσα από τη μελέτη το κόστος αποπεράτωσης του έργου, οφείλουμε μεσοπρόθεσμα να διεκδικήσουμε ως Δήμος τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους, -κατά προτεραιότητα-, από εθνικά και περιφερειακά χρηματοδοτικά προγράμματα, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την διαιώνιση της οικονομικής επιβάρυνσης των κατοίκων της Λυκόβρυσης.

Ως νέα δημοτική σύμβουλος, και έχοντας στο επίκεντρο της πολιτικής μου φιλοσοφίας τον «Άνθρωπο», τάσσομαι υπέρ ρεαλιστικών λύσεων που ανακουφίζουν και δεν επιβαρύνουν περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet