«180 μοιρών στροφή του δημάρχου για το πράσινο σημείο στη Λυκόβρυση»
Ποιότητα Ζωής

«180 μοιρών στροφή του δημάρχου για το πράσινο σημείο στη Λυκόβρυση»

Για «180 μοιρών στροφή» του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, αναφορικά με τη δημιουργία «Πράσινου σημείου» στη Λυκόβρυση κάνει λόγο η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

«Δικαίωση» για την ίδια χαρακτηρίζει η παράταξη, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, τη στροφή αυτή, καθώς και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την αγορά έκτασης που προορίζεται για τη δημιουργία «Πράσινου σημείου», εκτός των ορίων του Δήμου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται:

Τα βρήκε σκούρα ο δήμαρχος στη Λυκόβρυση και έκανε στροφή 180 μοιρών για τα σκουπίδια – Δικαίωση για την παράταξη μας Συμμαχία Πολιτών

Μετά την κατακραυγή για τα μυστικά σχέδια δημιουργίας «πράσινου σημείου απορριμμάτων» στο ημιτελές Κλειστό Γυμναστήριο της Λυκόβρυσης ο δήμαρχος Α. Μαυρίδης και όσοι τον κατευθύνουν παρασκηνιακά, υποχρεώθηκαν  να κάνουν στροφή 180 μοιρών. Τα βρήκαν σκούρα στην υλοποίηση των σχεδίων τους και τώρα προσπαθούν να ξεφύγουν από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της Λυκόβρυσης. Αλλά είναι αργά. Το έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι και απλώς προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο…

Τελευταία εφεύραν για επικοινωνιακούς λόγους τη δήθεν αγορά οικοπέδου εκτός των ορίων του Δήμου. Δεν υπάρχει όμως τίποτα περισσότερο. Κι αυτό φάνηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου άλλη εισήγηση έφεραν και άλλη έθεσαν για ψήφιση. Ούτε περιοχή, προϋπολογισμός, ούτε πηγές χρηματοδότησης. Όλα στον αέρα…

Εμείς, η Συμμαχία Πολιτών, η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, ψηφίσαμε παρόλα αυτά, θετικά γιατί μας ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί το κλειστό στη Λυκόβρυση και να μην γίνει ο Δήμος μας διαδημοτικό κέντρο αποβλήτων, όπως κάποιοι κρυφά σχεδίαζαν. Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. Εμείς λειτουργούμε με άλλο ήθος και ύφος. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την… αντιπολίτευση. Μας ενδιαφέρει επάνω από όλα το συμφέρον του Δήμου μας και όχι της παράταξής μας. Αλλά δεν επιτρέπουμε και να γίνονται παιγνίδια σε βάρος της πόλης μας.

Γι΄ αυτό και βάλαμε ψηλά το θέμα του «πράσινου σημείου απορριμμάτων» και την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης την ώρα που οι διοικήσεις του πρώην Δήμου Λυκόβρυσης και του ενιαίου Δήμου το εγκατέλειψαν εδώ και 15 χρόνια στο έλεος του Θεού, αδιαφορώντας για τους νέους της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο ότι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2012 για μια προμελέτη, που δεν χρειάζεται ούτε μια εβδομάδα, δεν υλοποιήθηκαν κατά προκλητικό τρόπο. Ίδια κατάσταση και με τον σημερινό δήμαρχο. Κι αυτό γιατί προφανώς δεν ήθελαν (και δεν θέλουν) με τίποτα το Κλειστό. Παλιότερα (επί Φωκιανού) ήθελαν να το πωλήσουν, ενώ πέρυσι (επί Μαυρίδη) το όρισαν παρασκηνιακά ως πράσινο σημείο απορριμμάτων. Κι όταν βάζαμε θέμα για να διαγράψει η Περιφέρεια Βορείου Τομέα το κονδύλι για τη δημιουργία του σημείου απορριμμάτων στον χώρο του Κλειστού ο δήμαρχος το αρνιόταν κατηγορηματικά. Και μας απαντούσε με ύβρεις. Τώρα όμως έκανε και στον τομέα αυτό στροφή 180 μοιρών. Αλλά δεν έδωσε στην αντιπολίτευση το έγγραφο, όπως έχει υποχρέωση για λόγους διαφάνειας. Και ανάγκασε τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, πρώην δήμαρχο Πεύκης και επικεφαλής της παράταξης να υποβάλει επίσημο αίτημα με αρ. πρ. 10.500/6/9/16, ζητώντας και όλη την αλληλογραφία, γιατί ποιος ξέρει τι παιγνίδια παίζονται στο παρασκήνιο, σε βάρος των κατοίκων του Δήμου μας. Σε ένα σημείο σημειώνει χαρακτηριστικά και τα εξής:

«Τώρα, αν και διαπιστώνουμε ότι επιχειρείτε πλέον στροφή 180 μοιρών στο θέμα αυτό, θεωρούμε ότι είναι υπερβολικό να απαιτήσουμε μια συγγνώμη όχι από εμάς αλλά από τους πολίτες του Δήμου μας. Εξ άλλου δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να ξαναγυρίσετε στην προηγούμενη θέση σας».    

Οι αποκαλύψεις για την εγκατάσταση διαδημοτικού πράσινου σημείου απορριμμάτων στο Κλειστό της Λυκόβρυσης που έγιναν πέρυσι τον Δεκέμβριο από τον Κώστα Μπαλδεράνο τους θορύβησε. Γι΄ αυτό και δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα (αρ. πρ. 15.221/ 21-12-15) της δημοτικής μας ομάδας (Θεοδωρακόπουλος, Μπαλδεράνος, Σοκορέλη) για τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου πριν από τα Χριστούγεννα, ώστε να πέσει φως στο μεγάλο αυτό θέμα και να αποφασίσουμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

Βεβαίως η παράταξή μας, η Συμμαχία Πολιτών, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Ξεκίνησε μια εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων του Δήμου μας, και ιδιαιτέρως της Λυκόβρυσης, για τα σκοτεινά σχέδια της δημοτικής Αρχής και κάποιων φίλων της. Και όταν ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αποκάλυψε ότι η περιοχή του ημιτελούς κλειστού ήταν χαρακτηρισμένη από το 2001 για αθλητικές εγκαταστάσεις, κατάλαβαν ότι τα σχέδιά τους δεν μπορούσαν εύκολα να υλοποιηθούν. Στον αγώνα αυτόν της Συμμαχίας Πολιτών που είχε (και έχει) από χρόνια σκοπό και την αποπεράτωση του Κλειστού στην αρχή ήμασταν λίγοι. Όμως σιγά-σιγά αποκτήσαμε πολλούς συμμάχους μεταξύ των κατοίκων και των φορέων της πόλης κι έτσι διαμορφώθηκε μια δυναμική.

Και συνεχίζουμε. Γιατί πιστεύουμε ότι δεν έχει δικαίωμα καμιά δημοτική αρχή να λειτουργεί εν αγνοία των πολιτών και χωρίς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιστολή με αρ. πρ. 10.500/06-09-2016 προς τον δήμαρχο:

Η επιστολή με αρ. πρ. 10.500/06-09-2016 προς τον δήμαρχο

Η επιστολή με αρ. πρ. 15.221/21-12-2015 προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

Η επιστολή με αρ. πρ. 15.221/21-12-2015 προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet