Δ. Κωνστάντος: Περίσσευμα υποκρισίας Τ. Μαυρίδη για το πράσινο σημείο
Ποιότητα Ζωής

Δ. Κωνστάντος: Περίσσευμα υποκρισίας Τ. Μαυρίδη για το πράσινο σημείο

Για «περίσσευμα ψεμάτων και υποκρισίας» από πλευράς του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, στο θέμα της δημιουργίας «πράσινου σημείου» στη Λυκόβρυση κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δημήτρης Κωνστάντος.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- κατηγορεί τον δήμαρχο και τους «συμμάχους του», όπως τους αναφέρει, ότι οργάνωναν τη μετατροπή του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης σε διαδημοτικό, υπερτοπικό «πράσινο σημείο».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του κ. Δ. Κωνστάντου:

Περίσσευμα ψεμάτων και υποκρισίας του δημάρχου κ. Μαυρίδη και των «συμμάχων του» στην απόφαση για το Πράσινο Σημείο

Μόλις λίγους μήνες πριν, ο δήμαρχος και οι «σύμμαχοί του» σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων, έντυπων μέσων ενημέρωσης, τοπικών «παραγόντων» και Περιφέρειας Αττικής, οργάνωσαν παρασκηνιακά, όπως πέραν πάσης αμφιβολίας έχει αποδειχθεί, τη μετατροπή του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης σε διαδημοτικό, υπερτοπικό Πράσινο Σημείο.

Ακόμα ηχεί στα αυτιά μας η δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ευάγγελου Παπανικολάου στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «το οικόπεδο που βρίσκεται το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης αποτελεί την άριστη επιλογή για τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου».

Θυμόμαστε όλοι μας το γεύμα του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής κ. Γιώργου Καραμέρου με τον δήμαρχο κ. Αναστάσιο Μαυρίδη και τους αντιδημάρχους Λυκόβρυσης – Πεύκης της περιόδου 2015-2016 όπου ορισμένοι από τους συνδαιτυμόνες, υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές για τη μετατροπή του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης σε Πράσινο Σημείο.

Το σχέδιό τους, ευτυχώς για τον Δήμο, τις πόλεις μας και τους συμπολίτες μας, δεν ευδοκίμησε, λόγω της ψύχραιμης και τεκμηριωμένης αντίθεσης όσων ταχθήκαμε υπέρ της ολοκλήρωσης του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης και λειτουργίας Πράσινου Σημείου αυστηρά δημοτικού χαρακτήρα σε χώρο που θα επιλεγεί μετά από διαβούλευση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Αυγούστου 2016 η δημοτική Αρχή με μια επικοινωνιακής αποκλειστικά χρήσης απόφαση, προσπάθησε να αποποιηθεί τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις του πρόσφατου παρελθόντος στις οποίες είχε πρωταγωνιστήσει. Με πλειοψηφία αποφασίστηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά οικοπέδου εκτός Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, έκτασης από 4 έως 8 στρέμματα για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου, αυστηρά δημοτικού χαρακτήρα και με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς ή περιφερειακούς πόρους.

Ωστόσο, η εικόνα στο Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, να αναιρείται ολοκληρωτικά η εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου, να γράφεται στο «πόδι» κυριολεκτικά μια νέα εισήγηση που να περιλαμβάνει ότι ζητούσε κάθε σύμβουλος για να την ψηφίσει, είναι αποκαλυπτική της πρόθεσης του δημάρχου να αποκτήσει μια απόφαση χωρίς ουσία, με σημαντικό όμως επικοινωνιακό συμβολισμό, όπως φάνηκε και από την αξιοποίησή της στη συνέχεια με σχετικό δελτίο Τύπου. Συνοδοιπόρους σε αυτή την εμφανή προσπάθειά του είχε δυστυχώς σημαντικό τμήμα της αντιπολίτευσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακριβείς και πλημμελείς εισηγήσεις έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο με την αντιπολίτευση σύσσωμη να ζητά δικαίως την απόσυρσή τους. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο η αντίδραση δεν υπήρξε η ίδια από τις περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ίσως γιατί η επικοινωνιακή διαχείριση του δημάρχου εξυπηρετούσε και δικούς τους στόχους.

Επιπρόσθετα το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει εγκρίνει τη δημιουργία Πράσινου Σημείου έκτασης 4 μέχρι και 8 στρέμματα ώστε να νομιμοποιείται η πρόσκληση ενδιαφέροντος. Άλλωστε όπως έχει συνομολογηθεί, ένα τόσο μεγάλο Πράσινο Σημείο υπερβαίνει καταφανώς τις ανάγκες του Δήμου. Είναι προφανής η αντίφαση ενώ συζητάμε για ένα δίκτυο μικρών πράσινων σημείων στον Δήμο μας, να εγκρίνουμε την αγορά οικοπέδου με έκταση που αντιστοιχεί σε μεγάλο, υπερτοπικό Πράσινο Σημείο σε άλλο Δήμο.

Όσον αφορά στο ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης, η διοίκηση του κ. Μαυρίδη έχει υπάρξει και σε αυτό το θέμα ασυνεπής στις αποφάσεις που η ίδια εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η τρίμηνη διορία για την υποβολή τεχνικής και οικονομικής μελέτης για την ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, έχει παρέλθει άκαρπη, χωρίς μάλιστα σαφή χρονική δέσμευση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Παπανικολάου ο οποίος επιχείρησε ανεπιτυχώς να αιτιολογήσει την αναποτελεσματικότητά του με ιατρικά και ποδοσφαιρικά ευφυολογήματα.

Συνεκτιμώντας όλα αυτά, καταψηφίσαμε την πρόταση, παραμένοντας συνεπείς στη συμπεριφορά μας σε ανάλογες περιπτώσεις, αρνούμενοι να συμπράξουμε σε μια προδήλως θλιβερή εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τόσο την ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης όσο και τη δημιουργία δικτύου μικρών πράσινων σημείων στον Δήμο μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet