Ανάβει φωτιές το “πράσινο σημείο” στη Λυκόβρυση
Ποιότητα Ζωής

Ανάβει φωτιές το “πράσινο σημείο” στη Λυκόβρυση

«Φωτιές» ανάβει στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης το θέμα της δημιουργίας “πράσινου σημείου” στην περιοχή του σημερινού κλειστού Γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης.

Η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, αλλά και η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020 ζητούν την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εξεταστεί το θέμα.

Όπως υποστηρίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020, η εγκατάσταση του σχετικού μηχανισμού αποκομιδής των σκουπιδιών στον εν λόγω χώρο έγινε εν αγνοία του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα, ενώ ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κάνει λόγο για αποφάσεις που έχουν ληφθεί «παρασκηνιακά».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας:

Πολλές φορές  έχουμε γράψει για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να εξασφαλίζεται έτσι μια νομιμότητα και μια στοιχειώδης δημοκρατική διαδικασία. Με θλίψη πολύ πληροφορηθήκαμε ότι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά όλους τους συμπολίτες μας, αυτό του χώρου διαχείρισης  απορριμμάτων στην περιοχή του σημερινού κλειστού Γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης (Υακίνθου & Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου), έγινε από ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους, χωρίς καν να ενημερωθούν υπεύθυνα ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς καν να γίνει το θέμα αντικείμενο σχολαστικής διαβούλευσης όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, να προχώρησε μονομερώς, με απόφαση του Συμβουλίου του, στην εγκατάσταση του μηχανισμού αποκομιδής των σκουπιδιών στον χώρο που προαναφέρθηκε! Ακούγεται ότι κάποιοι καλοθελητές δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης συνομίλησαν μαζί του, προσφέροντάς του πολύτιμες υπηρεσίες, προτείνοντάς του αυτόν τον χώρο ως “πράσινο σημείο”. Το ολίσθημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και ακυρώνει, εμμέσως πλην σαφώς, τη λειτουργία των θεσμών του Δήμου, άσχετα από τον αιφνιδιασμό που δημιούργησε.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε ως πολίτες και ύστερα ως δημοτική ομάδα την ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  του Δήμου μας πριν το θέμα πάρει απρόσμενες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών:

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί από την αποκάλυψη του δημοτικού συμβούλου της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης – Λυκόβρυσης Κώστα Μπαλδεράνου, ότι η Περιφέρεια Αττικής ψήφισε την Πέμπτη την εγκατάσταση στη Λυκόβρυση σταθμού απορριμμάτων.

Επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι μια τέτοια απόφαση ανατρέπει τις ισορροπίες στην περιοχή και δεν μπορεί να λαμβάνεται σε κλειστές πόρτες, χωρίς τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως εν αγνοία της κοινωνίας, η παράταξή μας ζητάει την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Μπαλδεράνος (Πεύκη) και Νότα Σοκορέλη (Λυκόβρυση) θα καταθέσουν και επισήμως το αίτημα τη Δευτέρα στο γραφείο του προέδρου του Δ.Σ.

«Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την… αντιπολίτευση, αλλά υπεύθυνα και θεσμικά θέλουμε να φωτιστούν όλες οι πλευρές της υπόθεσης. Ο χώρος αυτός της Λυκόβρυσης έχει ένα ημιτελές, εδώ και 12 χρόνια κλειστό γήπεδο και όλοι περιμέναμε ότι θα προχωρούσαν οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του. Αντί όμως γι΄ αυτό βλέπουμε ότι έχουν ληφθεί παρασκηνιακά άλλες αποφάσεις» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet