Τ. Μαυρίδης: Κάποιοι επιδιώκουν να “τορπιλίσουν” το “πράσινο σημείο”
Ποιότητα Ζωής

Τ. Μαυρίδης: Κάποιοι επιδιώκουν να “τορπιλίσουν” το “πράσινο σημείο”

Ότι προκαλούν σκόπιμη σύγχυση, με απώτερο σκοπό να εμποδίσουν την ανεύρεση χώρου για τα πράσινα απορρίμματα, αλλά και για τη δημιουργία “πράσινου σημείου”, κατηγορεί ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης όσους -όπως υποστηρίζει- επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότας και τις απόψεις του πάνω στα προαναφερόμενα ζητήματα.

Ο κ. Τάσος Μαυρίδης προβαίνει σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και ενώ έχουν προηγηθεί συνέντευξή του σε τοπική διαδικτυακή σελίδα στις 19/12/2015, καθώς και επίσημη συζήτηση-ενημέρωση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο στις 12/01/2016 με θέμα “Ενημέρωση και συζήτηση για την εξέλιξη του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης”, προκειμένου όπως λέει να αποκατασταθεί “κάθε διαφαινόμενη επιχειρούμενη διαστρέβλωση των γεγονότων και απόψεών μου, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στο παρελθόν και με δελτία Τύπου”.

Και η ανακοίνωση του δημάρχου συνεχίζει:

Με την ιδιότητα μου ως δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης έχω συναντηθεί με συναδέλφους δημάρχους όμορων δήμων για τη διερεύνηση τυχόν διαδημοτικών συνεργασιών για θέματα ανακύκλωσης, διαχείρισης πράσινων απορριμμάτων, κομποστοποίησης και «πράσινων σημείων», τα οποία σχετίζονται πάντα με τη συζήτηση για τα τοπικά σχέδια δράσης απορριμμάτων. Όσον αφορά στη δυνατότητα διερεύνησης διαδημοτικής συνεργασίας με τον Δήμο Κηφισιάς, όπως αυτό έχει περιγραφεί αναλυτικά και ξεκάθαρα σε έγγραφό μου, το οποίο έχω ήδη αποστείλει στο δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Γ. Θωμάκο, με αριθ. πρωτ. 7712/09-07-2015, αναφέρομαι μόνο σε μια διαδημοτική συνεργασία από κοινού αξιοποίησης-εκμετάλλευσης των πράσινων απορριμμάτων, που δυστυχώς μέχρι σήμερα καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, επιβαρύνοντας ποικιλοτρόπως το περιβάλλον και επιβαρύνοντας επιπλέον τον οικονομικό μας προϋπολογισμό.

Στην κατεύθυνση αυτή και αφού αυτό γίνει πρώτα αποδεκτό από τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια και των δύο Δήμων, θα προχωρήσουμε στην εξεύρεση συγκεκριμένου χώρου αξιοποίησης των πράσινων απορριμμάτων, στον προτεινόμενο χώρο Σταθμό Μεταφόρτωσης Κηφισιάς (παραπλεύρως Εθνικής Οδού, περιοχή λύματα ΕΥΔΑΠ).

Οποιοσδήποτε άλλος χώρος, ο οποίος φυσικά δεν έχει περιγραφεί στα ψηφισθέντα από τα Δημοτικά Συμβούλια Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης, είναι αυτονόητο ότι θα απασχολήσει εκ νέου τα αρμόδια όργανα (Επιτροπή Διαβούλευσης, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τέλος Δημοτικό Συμβούλιο).

Είναι ξεκάθαρο επίσης δε, ότι η αναγραφή-αναφορά στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής με αντίστοιχη χρηματοδότηση ύψους 1.500.000 € για την πρόταση κατασκευής χώρου ως «πράσινου σημείου» στο σημερινό χώρο που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες το ημιτελές κλειστό μπάσκετ, σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτική προς τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Επίσης, είναι αυτονόητο, άσχετα αν επιχειρείται εμφανώς να αποκρυφθεί, η ενδεδειγμένη και υποχρεωτική διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία, από καλοθελητές που αποζητούν την εμφάνισή τους μέσα από σύγχυση και λαϊκίστικα παιχνίδια, ότι σε κάθε περίπτωση το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει την πρόταση της Περιφέρειας Αττικής για το συγκεκριμένο έργο, αφού έχει προηγηθεί φυσικά η αντίστοιχη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να ακολουθήσει, αφού μιλάμε για χρηματοδότηση, η διαδικασία Προγραμματικής Σύμβασης, αφού έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Οποιαδήποτε λοιπόν πρόσκαιρα συμπεράσματα για λόγους που προανέφερα παραπάνω, σύγχυσης και διαστρέβλωσης γεγονότων ή τοποθετήσεων, θα οδηγήσουν μόνο στο να τορπιλιστεί οποιαδήποτε επίλυση ζωτικού θέματος, όπως είναι η εξεύρεση χώρου για τα ανακυκλώσιμα υλικά, «πράσινο σημείο» και πράσινα απορρίμματα, όπως και η κατασκευή του κλειστού αθλητικού χώρου μπάσκετ που δεν υπάρχει στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης. Συγκεκριμένα, όπως άλλωστε έχω δημόσια δηλώσει, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και σε αντίστοιχες συνεντεύξεις, ότι το ζήτημα αυτό, δηλαδή της εξεύρεσης χώρου, χρηματοδότησης καθώς και κατασκευής ενός νέου κλειστού αθλητικού χώρου, που θα καλύψει τις αθλητικές δραστηριότητες και ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης, είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής και έχει τεθεί επανειλημμένες φορές τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την από κοινού επίλυση του συγκεκριμένου θέματος.

Το θέμα αυτό εξάλλου μας απασχολεί από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας για την ουσιαστική και οριστική επίλυση του προβλήματος και δρομολογείται με πνεύμα συνεργασίας, εμπιστοσύνης και κυρίως με ρεαλισμό και πλήρη γνώση του θέματος.

Τα ζητήματα αυτά, δηλαδή η οριστική επίλυση εξεύρεσης χώρου για την κατασκευή κλειστού αθλητικού χώρου αλλά και η εξεύρεση χώρου που θα μπορεί να δεχθεί πράσινα απορρίμματα, ανακυκλώσιμα υλικά και τα «πράσινα σημεία», είναι ζητήματα που χρήζουν σοβαρής και όχι επιδερμικής αντιμετώπισης, χωρίς λαϊκισμούς και μικροπολιτικές κορώνες, που έχουν προκαλέσει σύγχυση και παραπληροφόρηση στους κατοίκους του Δήμου μας και που ως στόχο έχουν να μη γίνει κανένα από αυτά τα δύο αναγκαία έργα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet