Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Πρωτοβουλία διαλόγου για το «πράσινο σημείο»
Ποιότητα Ζωής

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Πρωτοβουλία διαλόγου για το «πράσινο σημείο»

Πρωτοβουλία κοινωνικού διαλόγου αναφορικά με το «πράσινο σημείο» στη Λυκόβρυση ανέλαβε η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020, η οποία πραγματοποίησε συζήτηση με φορείς της πόλης.

Η ομάδα ενημερώθηκε πάνω σε θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και στο ζήτημα του «πράσινου σημείου» που ενδέχεται να κατασκευαστεί στην πόλη, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020 πρωτοβουλία κοινωνικού διαλόγου για τη διαχείριση και ανακύκλωση των απορριμμάτων, μέσω των Πράσινων Σημείων στην πόλη μας 

Η δημοτική μας ομάδα ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020 στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευαισθησίας και προβληματισμού ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναδείξει μέσα από έναν γόνιμο διάλογο με ανταλλαγή απόψεων, τόσο με τους τοπικούς, όσο και με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των ανακυκλούμενων αποβλήτων στο τοπικό επίπεδο του Δήμου μας, όπως αυτό εντάσσεται στο γενικότερο Εθνικό Πλαίσιο Διαχείρισης Ανακυκλούμενων Αποβλήτων, με κεντρική δράση την ανάπτυξη των Πράσινων Σημείων σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας.

Η ομάδα μας κάνοντας πράξη την πρωτοβουλία της αυτή υλοποίησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση με θέμα τα Πράσινα Σημεία και τη συμβολή τους τόσο στην οικολογική αναβάθμιση της πόλης μας, όσο και στον οικονομικό και κοινωνικό τους αντίκτυπο στη ζωή της πόλης μας.

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος κ. Δημ. Φωκιανός, ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης κ. Παπαδιαμάντης και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ο κ. Δαμδημόπουλος Γιώργος, μέλος της εκτελεστικής μας ομάδας, παρουσίασε εισηγητικά το γενικότερο πλαίσιο των Πράσινων Σημείων σε σχέση με τα λειτουργικά τους χαρακτηριστικά, τη χωροταξική τους περιγραφή, και τη διαχειριστική τους ένταξη κάτω από τους ΟΤΑ όλης της χώρας, σε σχέση με το Εθνικό Σχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων με ανακυκλούμενο προορισμό.

Ιδιαίτερα διαφωτιστικός ήταν ο πρώην δήμαρχος κ. Φωκιανός ο οποίος μας ανέλυσε το θέμα μέσα από την πολυεπίπεδη και μακρόχρονη εμπειρία του τόσο σε θέματα οργανωτικά, αλλά όσο και σε θέματα χωροταξικά που αφορούν στον Δήμο μας.

Τις γνώσεις μας, σχετικά με το παραπάνω θέμα, εμπλούτισαν και οι άλλοι παρευρισκόμενοι και ιδιαίτερα ο κ. Παπαδιαμάντης ο οποίος μας γνώρισε πολλές πτυχές και προεκτάσεις για το παραπάνω θέμα και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, αλλά και λόγω της ενασχόλησης του με τα κοινά  του Δήμου μας.

Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τη σημερινή πραγματικότητα που επικρατεί στον Δήμο μας για τα Πράσινα Σημεία.

Ευχή όλων μας να συνεχιστεί ο διάλογος με όσο το δυνατόν περισσότερους κοινωνικούς φορείς, αλλά και τοπικούς παράγοντες, έτσι ώστε να αναδειχθεί αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα για την πόλη μας.

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, στις 11:00, η δημοτική ομάδα διοργανώνει νέα συνάντηση με θέμα το Κλειστό Γήπεδο Λυκόβρυσης. Οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν μέρος στη συζήτηση μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail: [email protected] και να λάβουν πληροφορίες σχετικά με αυτή τη δραστηριότητα στην ιστοσελίδα της ομάδας www.lp2020.com.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet