Για το περιβάλλον συζήτησαν δήμαρχος & μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Ποιότητα Ζωής

Για το περιβάλλον συζήτησαν δήμαρχος & μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πεύκης

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης υποδέχτηκε χτες, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, στο γραφείο του την περιβαλλοντική ομάδα αστικού και περιαστικού πρασίνου του 2ου Γυμνασίου Πεύκης.

Οι μαθητές συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον δήμαρχο για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, ανακύκλωσης, δεντροφυτεύσεων και ζητήματα βελτίωσης του αστικού τοπίου. Ο κ. Μαυρίδης άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των μαθητών, ενώ τους ανέφερε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι η προστασία του περιβάλλοντος και του πράσινου  αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά του. Εξάλλου, όπως τους είπε, ο Δήμος υλοποιεί ήδη ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας όπως ενεργειακές αναβαθμίσεις σε δημοτικά και σχολικά κτήρια, πιλοτική εφαρμογή ΑΠΕ σε σχολεία, ενεργειακές αναβαθμίσεις στον οδοφωτισμό κ.τ.λ., αλλά και πολλές δράσεις ενημέρωσης των κατοίκων, αλλά και των φορέων της πόλης.

Ακόμη, τους ανέφερε ότι «πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα, να αλλάξουμε συνήθειες και να πάψουμε να αδιαφορούμε, για να μάθουμε ότι ο καθένας από εμάς αφήνει το αποτύπωμά του στον πλανήτη».

Τα παιδιά έφυγαν από το γραφείο του κ. Μαυρίδη ενθουσιασμένα από τη συνομιλία μαζί του, και έδωσαν όλοι μαζί ραντεβού σε λίγους μήνες όπου θα του παρουσιάσουν τα επικαιροποιημένα αποτελέσματα των προτάσεών τους.

Ο κ. Μαυρίδης συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές για την πρωτοβουλία των περιβαλλοντικών δράσεων που έχουν αναλάβει και τους προέτρεψε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα σχολεία του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet