Οριοθετήθηκε τμήμα του ρέματος Πύρνας
Ποιότητα Ζωής

Οριοθετήθηκε τμήμα του ρέματος Πύρνας

Οριοθετήθηκε τμήμα του ρέματος Πύρνας στη Λυκόβρυση και η δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης προτίθεται να προβεί στην ανάπλαση της περιοχής με δημιουργία συνθηκών περιπάτου και αναψυχής, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Δήμου.

Μια ακόμα μεγάλη περιβαλλοντική επιτυχία καταγράφεται στο ενεργητικό της δημοτικής Αρχής

Σταθεροί στις προτεραιότητες μας και στον τομέα της προάσπισης και προστασίας του περιβάλλοντος, επιλύσαμε ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε τη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεχείς προσωπικές παρεμβάσεις και οχλήσεις (αποστολή εγγράφων, προσωπικές συναντήσεις) του δημάρχου κ.  Μαυρίδη προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επετεύχθη η οριοθέτηση τμήματος του ρέματος Πύρνας, που ήταν μια υπόθεση που εκκρεμούσε αρκετά χρόνια.

Ρέμα ΠύρναςΣύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ Αρ. φύλλου 5/27 Ιανουαρίου 2016 (Τεύχος Τέταρτο), έγινε επικύρωση του καθορισμού οριογραμμών τμήματος του ρέματος Πύρνας, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης.

Μετά από αυτή την ουσιαστική και θετική εξέλιξη ο Δήμος μας προτίθεται να προβεί στην ανάπλαση της περιοχής του ρέματος με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος, με δημιουργία συνθηκών περιπάτου και αναψυχής με τρόπο περιβαλλοντικά ήπιο. Μιας περιοχής ιδιαίτερης αισθητικής ποιότητας και φυσικού κάλλους που αποτελεί πνεύμονα ζωής για την περιοχή.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική συμβολή στην προσπάθεια διάσωσης, προστασίας και αξιοποίησης του πράσινου της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet