Κοινωνία Ενεργών Πολιτών: Πού θα διεξαχθεί το φετινό Φεστιβάλ Παιδιού;
Κοινωνία

Κοινωνία Ενεργών Πολιτών: Πού θα διεξαχθεί το φετινό Φεστιβάλ Παιδιού;

Το θέμα της ανάπλασης της παιδικής χαράς στο Άλσος Βαρβαρέσου «ανοίγει» η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης, καθώς το έργο έχει σταματήσει, λόγω κατάθεσης ένστασης κατά της μελέτης του έργου από την Οικολογική Κίνηση Πεύκης.

Η παράταξη, με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Γώγου, ζητεί να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς, σύμφωνα με σχετική επιστολή που απέστειλε σε μέλη της διοίκησης του Δήμου, «αγνοείται» ο χρόνος επανεκκίνησης των εργασιών για την αποπεράτωση της ανάπλασης, με πιθανό αποτέλεσμα το Φεστιβάλ Παιδιού να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στον συγκεκριμένο χώρο.

Ακολουθεί η επιστολή της παράταξης:

Προς: κ. Δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης & Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

Κοιν. :

  • α. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
  • β. Πρόεδρο ΠΕΑΠ
  • γ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών
  • δ. Τοπικός τύπος με την παράκληση της δημοσίευσης

Θέμα: Έργο ανάπλαση της παιδικής χαράς στο Άλσος Βαρβαρέσσου

Ασφαλώς και οι περισσότεροι γνωρίζουμε, αλλά και καθημερινά βλέπουμε ότι το έργο της ανάπλασης της παιδικής χαράς στο Άλσος Βαρβαρέσσου έχει, τουλάχιστον προσωρινά, σταματήσει.

Ο λόγος βέβαια που αυτό έχει συμβεί, είναι η κατάθεση ένστασης κατά της μελέτης του έργου από την Οικολογική Κίνηση Πεύκης προς τους αρμόδιους πολεοδομικούς φορείς και η σχετική αυτοψία, που ακολούθησε κατά την οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις τόσο στην προ της μελέτης ανάπλασης κατάσταση, όσο προφανώς και από την προτεινόμενη εκ της μελέτης αναβάθμιση του χώρου.

Είναι ενδεικτικό να αναφέρουμε, ότι σύμφωνα με πληροφόρηση που ανεπίσημα είχε μέλος της παράταξης μας, από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κατά την πολεοδομική αυτοψία που έγινε, παραγγέλθηκε από τους αρμόδιους η κατεδάφιση του υφιστάμενου στον χώρο μικρού υπαίθριου θεάτρου, όπως και έγινε, καθώς ομοίως και η κατεδάφιση της υπάρχουσας σκηνής, πράγμα που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αφού εξυπηρετεί κάθε χρόνο τα δρώμενα του Φεστιβάλ Παιδιού και για τη διατήρησή της προτάθηκε στον Δήμο μας η ετήσια καταβολή του σχετικού πολεοδομικού προστίμου διατήρησης αυθαιρέτου.

Πέραν, όμως, από την παραπάνω διαδικασία, το γεγονός είναι ότι η παιδική χαρά του Άλσος Βαρβαρέσσου όχι μόνο παραμένει κλειστή, αλλά αγνοείται επίσης και ο χρόνος επανεκκίνησης των εργασιών για την αποπεράτωση της ανάπλασης, με πιθανότατο αποτέλεσμα το Φεστιβάλ Παιδιού να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στον συγκεκριμένο χώρο τουλάχιστον για εφέτος.

Επ΄ αυτού και χάριν της ενημέρωσης όλων μας, έχουμε να υποβάλλουμε στη δημοτική Αρχή τα παρακάτω πραγματικά και συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Κατά τη διάρκεια κατάρτισης της μελέτης του έργου, λήφθηκαν υπ΄ όψιν οι όροι και οι προδιαγραφές που τίθενται από τη νομοθεσία, τόσο για την κατασκευή, όσο και για την ανάπλαση παιδικών χαρών σε αλσικούς χώρους (όπως θεσμοθετημένα είναι το Άλσος Βαρβαρέσσου), έτσι ώστε να μην προκληθεί η προσφυγή ένστασης της Οικολογικής Κίνησης Πεύκης;

2. Συνεργάστηκε η δημοτική Αρχή επί του θέματος με την Οικολογική Κίνηση Πεύκης ή ζήτησε τουλάχιστον τη γνώμη της;

3. Ποιο υπολογίζει η δημοτική Αρχή ότι θα είναι το ύψος του πολεοδομικού προστίμου διατήρησης αυθαιρέτου της υπαίθριας σκηνής εντός του Άλσους;

4. Μιας και είναι πολύ πιθανό, εάν όχι βέβαιο, ότι εφέτος το Φεστιβάλ Παιδιού δεν θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Βαρβαρέσσου, έχει απευθύνει σχετικό ερώτημα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ, για να ενημερωθεί και, εάν το έκανε, ποια απάντηση έλαβε;

5. Έχει η πρόεδρος του ΠΕΑΠ εξασφαλίσει άλλο χώρο για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Παιδιού και εάν ναι, πληροί αυτός ο χώρος τους όρους ασφαλείας, έναντι κάθε ποινικής και αστικής ευθύνης, μιας και θα συρρεύσουν εκεί κατά εκατοντάδες τα παιδιά του Δήμου μας;

Αναμένοντας τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αφήνουμε σε εσάς τα οποιαδήποτε σχόλια περί πλημμέλειας, ολιγωρίας ή και αδιαφορίας από τη δημοτική Αρχή σε σχέση με την προσέγγιση των ζητημάτων, αλλά και των έργων του Δήμου μας.  

Εμείς, ως υπεύθυνη δημοτική παράταξη, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο ζητάμε το συγκεκριμένο θέμα να έχει εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη προκειμένου να υπάρξει επαρκής διαβούλευση και να δώσουν οι υπεύθυνοι τις απαντήσεις και εκεί.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet