Οι θέσεις της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών για Κλειστό και «Πράσινο Σημείο»
Αθλητισμός

Οι θέσεις της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών για Κλειστό και «Πράσινο Σημείο»

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαρία Γώγου, εξέδωσε ανακοίνωση σχεικά με τη θέση της παράταξής της, Κοινωνία Ενεργών Πολιτών, για το θέμα της αποπεράτωσης του κλειστού Αθλητικού Κέντρου Λυκόβρυσης, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Η δημοτική μας παράταξη δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι στηρίζει απερίφραστα το αίτημα των κατοίκων της Λυκόβρυσης για άμεση αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου, καθώς και κάθε ενέργειας που θα καταστήσει αυτό εφικτό, ώστε να αποδοθεί στη νέα γενιά.

Ζητήσαμε τη δέσμευση του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στους δημότες, όχι μόνο σε επίπεδο προθέσεων, αλλά και σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα πραγματοποιήσει η διοίκηση και σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Καταθέσαμε  προς ψήφιση τις ακόλουθες προτάσεις:

α. Άμεση ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου Λυκόβρυσης.

β. Άμεση  διεξαγωγή αναλυτικής μελέτης για την αποπεράτωση του κτηρίου του κλειστού γυμναστηρίου και για τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων και της περίφραξης. Με πλήρη οικονομική τεκμηρίωση, με συγκεκριμένη ανάλυση κάθε εργασίας και του κόστους της, καθώς και  χρονοδιάγραμμα παρουσίασης της μελέτης στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν πρέπει να ξεπερνά τους τρεις μήνες.

Η μελέτη  να συνοδεύεται από προτάσεις εξεύρεσης χρηματοδότησης του έργου.

γ. Μη δημιουργία υπερτοπικού ή διαδημοτικού πράσινου σημείου, τόσο στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου,  όσο και σε όλη την  περιφέρεια του Δήμου.

Η πρόταση της παράταξής μας έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο και υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναζητήστε κ. Φωκιανέ αλλού τους δράκους…

Παράλληλα, η κα Μ. Γώγου αναφερόμενη σε σχόλιο του τέως δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Δημήτρη Φωκιανού, σχετικά με τη θέση της ίδιας για τη δημιουργία “Πράσινου Σημείου” στην πόλη, τονίζει:

«Όσον αφορά  την ιστορία του κλειστού γυμναστηρίου Λυκόβρυσης, αυτή αφορά τις διοικήσεις του πρώην Δήμου Λυκόβρυσης και του μετέπειτα ενιαίου Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. Ας βρουν το πολιτικό θάρρος για να  επιμερίσουν μεταξύ τους τις ευθύνες της μη ολοκλήρωσης του έργου, εδώ και 21 χρόνια.

Όσον αφορά τα γραφόμενα του κ. Φωκιανού, ότι «ονειρεύομαι την κατασκευή υπερτοπικού πράσινου σημείου στη Λυκόβρυση», λυπάμαι για αυτή του τη θέση και του προτείνω να αναζητήσει  αλλού να βρει τους δράκους, γιατί τόσο η θέση μου όσο και της παράταξης είναι ξεκάθαρες: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη δημιουργία υπερτοπικού ή διαδημοτικού πράσινου σημείου σε κανένα χώρο στον Δήμο μας». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet