«Τον γύρο της Ελλάδος έκανε η βρωμιά στο Άλσος Βαρβαρέσου»
Ποιότητα Ζωής

«Τον γύρο της Ελλάδος έκανε η βρωμιά στο Άλσος Βαρβαρέσου»

Τον γύρο της Ελλάδος έκανε η βρωμιά στο Άλσος Βαρβαρέσου όπως υποστηρίζει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης, επικαλούμενη σχετικό ρεπορτάζ του τελεοπτικού σταθμού «Star».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης, «εικόνες που δεν τιμούν τον Δήμο μας παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του “ΣΤΑΡ”. Το εθνικής εμβέλειας κανάλι έκανε -και μάλιστα σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης- ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία άφησε για μήνες το Άλσος Βαρβαρέσου η σημερινή δημοτική Αρχή. Μίλησαν γονείς, μίλησαν κάτοικοι, αλλά επάνω από όλα μίλησε η εικόνα που έδειξε την εγκατάλειψη ενός χώρου ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο μεγαλύτερο παιδικό σταθμό της ευρύτερης περιοχής. Η βρωμιά κυριαρχούσε παντού. Κρίμα…».

«Η Συμμαχία Πολιτών είχε προειδοποιήσει πολύ καιρό πριν για το πρόβλημα με το Άλσος. Είχε ενημερώσει για τις ιδιαιτερότητες του χώρου και για τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει η διοίκηση του Δήμου και να αποφύγει τα λάθη που είχαν γίνει και επί δημαρχίας Φωκιανού» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και πρόσθεσε:

«Δεν επιδιώξαμε να “σηκώσουμε ψηλά” το θέμα κάνοντας αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Μας ενδιέφερε να γίνει μια λογική ανάπλαση του χώρου ώστε η παιδική χαρά να είναι ασφαλής για τα παιδιά και το Άλσος να ξαναγίνει ο αγαπημένος χώρος παιχνιδιού τους. Εμείς βλέπουμε εντελώς διαφορετικά τα πράματα στον Δήμο. Βάζουμε πλάτη, αλλά πρέπει και οι υπεύθυνοι να κάνουν κάτι».

Η παράταξη κατηγορεί τον δήμαρχο ότι «έκανε αυτό το διάστημα αντίθετα πράματα από αυτά που έπρεπε» κι έτσι, όταν πήγε για έλεγχο το δασαρχείο, αφού το Άλσος προστατεύεται, όπως και το δάσος, με ειδική νομοθεσία, «διαπίστωσε σειρά παρανομιών», σταματώντας τα έργα ώσπου να ξεκαθαρίσουν όλα τα ζητήματα. «Ποια είναι ακριβώς τα “αγκάθια” δεν είναι γνωστό. Ο Δήμος δεν είπε ποτέ την αλήθεια ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε στους γονείς. Νόμιζαν ότι ρίχνοντας τις ευθύνες στον φορέα που κάλεσε το δασαρχείο γλύτωναν οι ίδιοι από τις μεγάλες τους ευθύνες. Είναι τραγικό να έχουν οκτώ μήνες κλειστή την παιδική χαρά» σημειώνεται από πλευράς δημοτικής παράταξης.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Πρέπει να σημειωθεί ότι, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ενός ρεπορτάζ που είδε όλη η Ελλάδα, μόνο τότε κινητοποιήθηκε η δημοτική Αρχή τουλάχιστον να καθαρίσει το χώρο τον οποίο είχε αφήσει για μήνες μέσα στη βρωμιά. Ο κόσμος δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας πρωί πρωί να καταφθάνουν στην περιοχή ένας φορτωτής, ένα μεγάλο φορτηγό και 10-15 εργαζόμενοι. Η δημοσιότητα (δυστυχώς πολύ αρνητική για την πόλη μας) είχε κάνει το θαύμα της. Το γεγονός ότι στον χώρο πρόκειται να γίνει στο τέλος της εβδομάδας το Φεστιβάλ Παιδιού είναι προφανώς τυχαίο.  

Ευχόμαστε και ελπίζουμε η δημοτική Αρχή να κάνει το καθήκον της απέναντι σε εκατοντάδες παιδιά που έπαιζαν και θέλουν να παίζουν σε αυτή την παιδική χαρά.

Η παράταξή μας είναι στη διάθεση του Δήμου για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet