Μια ημέρα αφιερωμένη στο Περιβάλλον, στο Άλσος Βαρβαρέσου
Κοινωνία

Μια ημέρα αφιερωμένη στο Περιβάλλον, στο Άλσος Βαρβαρέσου

Μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση των παιδιών στο περιβαλλοντικό κάλεσμα του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και του ΣΠΑΠ την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στο συμβολικό φύτεμα στο Άλσος Βαρβαρέσου, με αφορμή το 39ο Φεστιβάλ Παιδιού.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μ. Πατούλη-Σταυράκη και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος «ξεσηκώνουν» τα παιδιά
Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μ. Πατούλη-Σταυράκη και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος «ξεσηκώνουν» τα παιδιά

Η δράση είχε ιδιαίτερη σημειολογία τόσο για τον διαχρονικό θεσμό του Φεστιβάλ όσο και για τον ιστορικό χώρο που το φιλοξενεί. Τα φωτεινά χαμόγελα των μαθητών και η φαντασία τους συνέθεσαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, το πιο όμορφο μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και δημιουργικότητας για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη υποδέχθηκε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς υπό τους ήχους χαρούμενων μουσικών ακουσμάτων, τους ευχαρίστησε που στηρίζουν δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος και που συμβάλλουν στην ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού, στη διατήρηση των ιδεών της οικολογίας και στην ευαισθητοποίηση για τη δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης. Την πρωτοβουλία αυτή στήριξε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος ο οποίος προσέφερε χορηγία καλλωπιστικών φυτών – δενδρυλλίων και βρέθηκε στον χώρο μαζί με εθελοντές οι οποίοι έδειξαν στους μικρούς μας φίλους πώς φυτεύουμε και φροντίζουμε τα φυτά.

Τα παιδιά ομορφαίνουν το Άλσος Βαρβαρέσου φυτεύοντας καλλωπιστικά φυτά
Τα παιδιά ομορφαίνουν το Άλσος Βαρβαρέσου φυτεύοντας καλλωπιστικά φυτά

Με τα δικά τους ξεχωριστά οικολογικά μηνύματα πολλοί μαθητές των σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αγκάλιασαν την περιβαλλοντική προσπάθεια του ΠΕΑΠ αφήνοντας στον χώρο το προσωπικό τους στίγμα, δίνοντας ουσιαστικό νόημα στην Ημέρα Τοπικής Δράσης. Συμμετείχαν ο Παιδικός Σταθμός Λυκόβρυσης, ο Α΄ Παιδικός Σταθμός Πεύκης, το 2ο & 3ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, το 2ο, 3ο & 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης καθώς και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων.

Τα δικά τους μηνύματα για το Περιβάλλον έγραψαν τα παιδιά
Τα δικά τους μηνύματα για το Περιβάλλον έγραψαν τα παιδιά

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΕΑΠ ευχαριστεί τους υπαλλήλους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης  που βοήθησαν στην οργάνωση και υλοποίηση της δράσης αυτής καθώς και χορηγούς – ανθοπωλεία που πρόσφεραν και αυτοί φυτά για τις ανάγκες του 39ου Φεστιβάλ Παιδιού. Συγκεκριμένα τα καταστήματα: Χαρμαντάς, Art & Passion, Flower Center, Μουντάνου Μαρία & ΣΙΑ.

Επίσης, ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων του Δήμου που συμμετείχαν στην Ημέρα Τοπικής Δράσης και έδωσαν το προσωπικό παράδειγμα προσφοράς και οικολογικής συνείδησης.

Ένα όμορφο αποτέλεσμα
Ένα όμορφο αποτέλεσμα

Όλοι ευχήθηκαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «του χρόνου στο Άλσος Βαρβαρέσου να ανθίσουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα που πηγάζουν από τη διαχρονικότητα του Φεστιβάλ Παιδιού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet