Δεν έχουν τελειωμό οι… περιπέτειες με το Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση
Ποιότητα Ζωής

Δεν έχουν τελειωμό οι… περιπέτειες με το Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση

Στον… αέρα φαίνεται να είναι το όλο θέμα με το Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση (θα φιλοξενήσει χώρους πρασίνου, αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις και υπόγειο χώρο στάθμευσης), όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων της Λυκόβρυσης-Πεύκης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Νικολιδάκης, δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα έρθε άμεσα προς συζήτηση (ίσως κι εντός του μήνα), αφού παραδέχθηκε ότι είναι ένα σύνθετο ζήτημα, με πολλές νομικές εκκρεμότητες, που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο λόγω της αρνητικής στάσης που τηρεί ο εργολάβος του έργου.

Ωστόσο, το γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι έχει «κολλήσει» το θέμα της ανάληψης από την Περιφέρεια Αττικής της χρηματοδότησης και του υπολοίπου 30% του συνολικού κόστους (η συζήτηση του ζητήματος αποσύρθηκε από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου), προκειμένου να απαλλαγούν και οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Λυκόβρυσης από το «χαράτσι» – ειδικό τέλος που καταβάλλουν για την αγορά του χώρου και την κατασκευή του έργου (Καλύπτεται από την Περιφέρεια και το υπόλοιπο 30% του έργου στο Ο.Τ.9).

Και όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής, Μανόλης Πάγκαλος, εάν αυτή τη στιγμή ο εργολάβος παραδώσει το έργο (το οποίο, να σημειωθεί, πάει από παράταση σε παράταση), και η Περιφέρεια δεν καλύψει το 30%, ο Δήμος δεν έχει τα χρήματα να καταβάλει τη συμμετοχή του (1,7 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, από πλευράς της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Κωνσταντίνος Μπαλδεράνος… προχώρησε τον συλλογισμό του κ. Μ. Πάγκαλου ένα βήμα παραπέρα κι αφού σημείωσε ότι η δημοτική Αρχή «έχει θέσει το όλο έργο σε κίνδυνο αναθέτοντας την επίβλεψη στην Περιφέρεια», τόνισε ότι «υπάρχουν ευθύνες» για τη μη ύπαρξη των χρημάτων για να καλυφθεί το σχετικό κόστος.

Το πρόβλημα αναγνώρισε και ο αναπληρωτής δημάρχου, Τάσος Μαυρίδης, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση του εργολάβου, ο οποίος «εκμεταλλεύεται καταχρηστικά» τη σχετική σύμβαση και δήλωσε ότι το όλο ζήτημα έχει αναλάβει να επιλύσει νομικός, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα να τελειώσει αίσια η όλη περιπέτεια.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet