Εγκρίθηκε η ανακατασκευή του δικτύου ακαθάρτων στο Ηλιακό Χωριό
Ποιότητα Ζωής

Εγκρίθηκε η ανακατασκευή του δικτύου ακαθάρτων στο Ηλιακό Χωριό

Εγκρίθηκε τελικά με ΦΕΚ το έργο της επέκτασης και ανακατασκευής του δικτύου ακαθάρτων στο Ηλιακό Χωριό, στην Πεύκη.

Η έγκριση επετεύχθη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, έπειτα από συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσου Μαυρίδη για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου. «Πρόκειται για μια σπουδαία ενέργεια που όλοι σχεδόν οι διαμένοντες στο Ηλιακό Χωριό ανέμεναν να πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Ήδη, οι συναντήσεις του δημάρχου με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Καραμεσίνη, τον διευθυντή και τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ απέδωσαν καρπούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθώς ο δήμαρχος είχε αναφερθεί επισταμένως στα προβλήματα των κατοίκων του Ηλιακού Χωριού και είχε παραδώσει σχετική αλληλογραφία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΑΕΔ για την περαιτέρω ενημέρωσή τους. Για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος είχε ενημερώσει επίσης εγγράφως και τον πρώην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο και ευχαριστεί, μέσω της ανακοίνωσής του, για τη θετική έκβαση και οριστική επίλυση του συγκεκριμένου χρόνιου προβλήματος.

Το συγκεκριμένο έργο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων καθίσταται «απολύτως αναγκαίο καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων» και πρέπει να καταστεί, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο δήμαρχος, ασφαλής και λειτουργική η στέγαση των κατοίκων του οικισμού, αλλά και ταυτόχρονα να επιτευχθεί η συνολική παραλαβή και συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού από την ΕΥΔΑΠ. Η δαπάνη για την υλοποίηση του έργου θα καλυφθεί μέσω του Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής του ΟΑΕΔ προϋπολογισμού 585.000 ευρώ, ενώ αναμένεται η υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης ευχαριστεί, στην ανακοίνωσή του, τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Καραμεσίνη, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ για τη θετική έκβαση αυτού του ζητήματος που ταλαιπωρούσε χρόνια όλους τους διαμένοντες στο Ηλιακό Χωριό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet