Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: Απαράδεκτη και μεθοδευμένη η απόλυση 15 σχολικών καθαριστριών από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: Απαράδεκτη και μεθοδευμένη η απόλυση 15 σχολικών καθαριστριών από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ως «απαράδεκτη και μεθοδευμένη» χαρακτηρίζει την απόληση 15 σχολικών καθαριστριών από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης, «που επιδιώκει να μετατρέψει τον δήμο σε Ανώνυμη Εταιρία για να γλιτώσει τη μισθοδοσία τους, πετάει στον δρόμο της ανεργίας εργαζόμενες που έχουν δώσει τη ζωή τους για να είναι τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης καθαρά».

Η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής ζητά την επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων και τη μετατροπή συνολικά των συμβάσεων των 29 σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής αναφέρονται τα εξής:

«Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, σε μια απαράδεκτη και μεθοδευμένη απόφαση, προχώρησε στην απόλυση 15 σχολικών καθαριστριών (από τις 29) και την αντικατάστασή τους με εργαζόμενες του προσυνταξιοδοτικού προγράμματος 1 συν 1 χρόνου του ΟΑΕΔ, ηλικίας 55 – 67 χρονών, που πριν λίγο καιρό έπιασαν δουλειά. Τι και αν έλεγε ότι αυτές θα τις χρησιμοποιήσει επικουρικά και για τα δημοτικά κτήρια, για να διώξει τους εργολάβους. Με τις απίστευτες και πρωτοφανείς αυτές ενέργειες ο δήμαρχος, που επιδιώκει να μετατρέψει το δήμο σε Ανώνυμη Εταιρία για να γλιτώσει τη μισθοδοσία τους, πετάει στον δρόμο της ανεργίας εργαζόμενες που έχουν δώσει τη ζωή τους για να είναι τα σχολεία του Δήμου καθαρά.

Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε σχολεία χωρίς στοιχειώδη καθαριότητα, υγειονομικά επικίνδυνα για τους μαθητές, τη στιγμή μάλιστα που φέτος έχει προστεθεί και το νέο σχολικό συγκρότημα του Ηλιακού Χωριού.

Η Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής καταδικάζει την επικίνδυνη για τη σχολική υγιεινή ενέργεια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και απαιτούμε να ανακληθούν οι απολύσεις και να επιστρέψουν οι εργαζόμενες στα σχολεία.

Στηρίζουμε τις σχολικές καθαρίστριες που δίνουν μάχη μάχη για την εργασία που δικαιούνται. Το ζήτημα αυτό μας αφορά όλους, μαθητές, καθηγητές, γονείς.

Απαιτούμε άμεσα να επαναπροσληφθούν και οι 29 σχολικές καθαρίστριες και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε πλήρους απασχόλησης».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet